1. HABERLER

  2. YÖREDEN ESİNTİLER

  3. Avusor Yaylası doğa tutkunlarının gözdesi oldu
Avusor Yaylası doğa tutkunlarının gözdesi oldu

Avusor Yaylası doğa tutkunlarının gözdesi oldu

Yaz aylarında yeşilin her tonunu görmenin mümkün olduğu Karadeniz yaylaları, doğa tutkunlarının ziyaretçi akınına uğruyor.

A+A-

AYTEKİN KALENDER
Bu yaylalardan biri olan Çamlıhemşin ilçesine bağlı Avusor Yaylası, Ayder Yaylasına sadece 12 km. uzaklıkta oluşu ile dikkat çekiyor.

avusor3.jpg

Özellikle köylülerin hayvancılık için kullandığı bir yayla olan Avusor Yaylası, deniz seviyesinden yüksekliği 2350 metrede bulunuyor.

avusor4.jpg

Yaylaya Mayıs sonunda çıkıp, Eylül sonuna kadar burada kalan köylüler var. Köprübaşı, Murat, Kadıköy köyleri ile Dikkaya, Duygulu ve Handağı köylerinden bazı aileler bu yaylada yaylacılık yapıyorlar.

avusor2.jpg

Yaylada konaklamak isteyen turistler için kalacak yer olmamasına rağmen Ayder’de konaklayarak buraya günü birlik ziyaret yapılabiliyor.

avusor1.jpg

Ayder Yaylası'na yakınlığı nedeniyle her geçen gün turistlerin daha çok ziyaret ettiği bu yayla, tırmanış yapan dağcıların da geçiş noktası. Bu nedenle yerli ve yabancı turistlere alışkın olan yaylada, fotoğraf tutkunları içinde bir çok güzel kareyi yakalamalarını mümkün kılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum