1. HABERLER

  2. YÖREDEN ESİNTİLER

  3. Ayder, her mevsimde güzel
Ayder, her mevsimde güzel

Ayder, her mevsimde güzel

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı kaplıcalarıyla ünlü Ayder Yaylası'nda; yaz-kış aynı renk ve güzellikleri yaşamak mümkün...

A+A-

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı kaplıcalarıyla ünlü Ayder Yaylası'nda yazları yeşilin her tonunun görüldüğü çam ağaçları ile kaplı tepeler, kış mevsiminde de beyaza kaplanarak ayrı bir güzelliğe bürünüyor.

Yaz mevsiminde ayrı bir güzellik sunan Ayder Yaylası 1987 yılında turizm merkezi ilan edildi. Havası, özellikle birçok hastalığa iyi geldiği bildirilen kaplıcaları ile her yıl on binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Ayder Yaylası, hayatın stres ve yoğunluğundan uzaklaşmak isteyenlerin uğrak yeri oluyor.

Ayder Yaylası'nda büyük bölümü doğa ile uyumlu olarak yapılmış otel ve pansiyonlar göze çarpıyor. Son yıllarda yaz aylarında yer bulmanın zor olduğu, ancak birkaç yıl öncesine kadar kışları kapalı olan Ayder, son 4 yıldan bu yana kış mevsiminde de doğaseverleri konuk ediyor.

Ayder Yaylası'nda bulunan 1200 yatak kapasitesinden 450'i kış mevsiminde de hizmet veriyor. Hafta içi günlerinde yüzde 50 civarında doluluk oranı olan otellerde özellikle hafta sonlarında doluluk oranı yüzde 100'lere yaklaşıyor.

Ayder Yaylası, özellikle hafta sonları günübirlik gelip hafta sonunu değerlendirmek isteyenlerin uğrak yeri oluyor. Ayder'de hoşça vakit geçirmek isteyen ziyaretçiler, kartopu oynayarak, karda naylon parçaları ve lastik üzerinde kayarak, bazıları da snowboard ile kayarak karın tadını çıkartıyor. Bazılarının naylon parçaları üzerinde birkaç kişi birlikte kayak yapmaya çalıştığı da gözleniyor.

Kar kalınlığının yarım metrenin üzerinde olduğu Ayder'de beyaza bürünmüş çam ağaçları ile kaplı tepelere doğru karda doğa yürüyüşü yaptıktan sonra kaplıcalara giren ziyaretçiler, böylece soğuk havada sıcak su keyfini doyasıya yaşıyor.

Ayder Kaplıcaları Tesis Müdürü Zeliha Yıldırım, 16 yıldan bu yana hizmet veren Ayder kaplıcalarına ilginin her geçen gün arttığını söyledi.

Kaplıcaları geçen yıl 97 bin kişinin ziyaret ettiğini bildiren Yıldırım, ''Artık Ayder, dünyanın tanıdığı, bildiği bir yer. Son 4 yıldır yaz mevsiminin dışında kış mevsiminde de hizmet veriyoruz. Ziyaretçiler, karda eğlendikten sonra kaplıcaya giriyor. Bu da ayrı bir keyif veriyor. Herkesi bekliyoruz'' dedi.

Kış mevsiminde kaplıcaları ayda ortalama 4 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Yıldırım, hafta içi günlerinin genelde sakin olduğunu, özellikle hafta sonlarının ise oldukça yoğun geçtiğini söyledi.

Yıldırım, kaplıca suyunun 260 metre derinlikten 55 derece sıcaklıkta çıktığını, tesiste ise yaklaşık 40 derece civarında olduğunu kaydetti.

Ayder'e giden doğaseverler Ayder gibi doğal güzelliklerle kaplı bir yerde vakit geçirmenin çok keyif verici olduğunu ifade ederek, herkesi Ayder'i görmeye davet ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum