1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ayder, hafta sonu doğaseverlerin adresi oldu
Ayder, hafta sonu doğaseverlerin adresi oldu

Ayder, hafta sonu doğaseverlerin adresi oldu

Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden Ayder Yaylası, hafta sonunda vatandaşların akınına uğradı

A+A-

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı dünyaca ünlü Ayder Yaylası, kar yağışının ardından hafta sonu çok sayıda vatandaşı ağırladı.

ayder8-006.jpg

Karadeniz Bölgesi'nde hafta içi etkili olan kar yağışının ardından yaylaların beyaza bürünmesini fırsat bilen doğaseverlerin ilk adreslerinden biri Ayder Yaylası oldu.

Hafta sonu tatilini doğayla baş başa geçirmek için bölgeyi tercih eden vatandaşlar, kar yağışıyla birlikte soluğu 1350 rakımlı yaylada aldı.

ayder7-006.jpg

Kartopu oynayıp karın tadını çıkaran vatandaşlardan bazıları ise şambrel ve poşetlerle kayarak keyifli anlar yaşadı. Bazı ziyaretçiler kurulan salıncaklar eşliğinde görsel şölenin keyfini çıkardı, kimileri de kar üstünde horon oynadı.

Ayder Turizm Derneği Başkanı Erdal Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşan yarı yıl tatili ile yıllık izinlerini birleştiren bazı vatandaşların bölgeye erken gelmeye başladığını söyledi.

ayder6-006.jpg

Sarı, bu yıl 12'ncisi düzenlenecek Ayder Kardan Adam Şenliklerinin 25-27 Ocak arasında gerçekleşeceğini ifade ederek, bu nedenle otellerde doluluk oranının artmaya başladığını, festival tarihinde taleplere cevap vermekte zorlanacaklarını kaydetti.

ayder5-008.jpg

ayder1-019.jpg

ayder2-017.jpg

yder3-001.jpg

ayder4-011.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız