1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. AYDER'DE FESTİVAL ÇOSKUSU
AYDER'DE FESTİVAL ÇOSKUSU

AYDER'DE FESTİVAL ÇOSKUSU

Ayder'de Uluslararası Pastacılar Festivali ile birleştirilen Ayder Şenliklerinde bir yanda boğalar güreşti bir yanda da renkli etkinlikler gerçekleştirildi.

A+A-

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde bu yıl 21'incisi düzenlenen Ayder Doğa ve Kültür Festivali ile 1. Uluslararası Pastacılar Festivali’nin son gününde Galerdüzü mevkiinde önce boğalar güreşti, ardından pasta savaşları yapıldı. 

fes76.jpg

Yayladaki Galerdüzü mevkiinde gerçekleştirilen ödüllü boğa güreşlerinde Rize ve Artvin’den getirilen 49 boğa ayak, küçük orta, büyük orta, başaltı ve baş kategorilerinde güreşti.

fest2-002.jpg

Boğa güreşleri sonucunda AK Parti İstanbul Milletvekili ve Rize Milletvekili adayı Osman Aşkın Bak’ın sponsorluğunu yaptığı boğa, rakiplerini yenerek kategorisinde birinci oldu.

fes77.jpg

Boğaların kadın sahipleri heyecanları ve sevinçleri ile de ilgi çekti. Gizem Bekar isimli boğa sahibi, 5 boğası ile güreşlere katılırken, boğasının kazanmasıyla sevinç çığlıkları attı. Gizem Bekar, 6 yıldır 5 boğası ile güreşlere katıldığını belirterek “Onları çok seviyorum. Arenada yara almaları benim de canımı yakıyor” derken, Havva Bekar isimli boğa sahibi de benzer şekilde boğalarına taktik vererek kazanmanın sevincini yaşadı.

fest5-001.jpg

BOĞA ARENASINDA PASTA SAVAŞI
Bu yıl ilki yapılan Uluslararası Pastacılar Festivali’nin son gününde pasta savaşı yapıldı. Vatandaşlar birbirlerine; üstüne krema sürülerek pasta süsü verilmiş paketleri attılar. Kısa sürede alandaki herkesin yüzü ve vücudu krema ile kaplanırken, renkli görüntülerin ardından festival sona erdi.

galeri.gif

video1.png


AYDER FESTİVALINDAN RENKLI GORUNTULER paylaşan: pazar53

fest6-001.jpg

fest4-001.jpg

fest3-002.jpg

fest1-002.jpg

galeri.gif

VİDEO EKLENECEK

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum