1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ayder'de zipline keyfi. Gitmek bedava geri dönmek 15 TL!
Ayder'de zipline keyfi. Gitmek bedava geri dönmek 15 TL!

Ayder'de zipline keyfi. Gitmek bedava geri dönmek 15 TL!

1897'li yıllarda kanyonlardan geçmek için icat edilen ve günümüzde eğlence sektöründe hızla gelişen zipline aktivitesi, turizm merkezi Ayder'de yoğun ilgi görüyor. Ayder'de zipline fiyatları ise çok ilginç!

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Pazar53 - Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylasında zipline keyfi yaşanıyor.

Özellikle turistlerin vazgeçilmez eğlencesi haline gelen ve gidiş geliş olarak kurulan zipline hattından, doğa harikası Ayder’i havadan izleme imkânı bulan turistler 15 TL karşılığında faydalanıyor.

zipline7.jpg

Ayder Sofrası önünde kurdukları zipline tesisatı ile turistlere adrenalin dolu dakikalar yaşatan turizmci Ali Özyanık, Pazar53 kameralarına yaptığı açıklamada, “Dünyada meşhur olan zipline Karadeniz Bölgesinde de meşhur oldu. Aslında Fırtına Deresinde rafting yaparak başladık bu işlere. Geçen yıl da burada ziplineyi kurduk. Normalde bu tesisat 10 tondan fazla yük çeker. Biz 3 ton yükleme yaptık. Gayet emniyetli ve sağlam. Bugüne kadar da hiçbir kaza olmadı.” dedi.

zipline6.jpg

ZİPLİNE KEYFİ 15 TL. GİDİŞ ÜCRETSİZ DÖNÜŞ…

“Hava güzel olunca adeta izdiham yaşanıyor.” diyen Özyanık, işlerin iyi olduğunu ve yoğun ilgiden memnun kaldıklarını da belirterek, zipline fiyatlarının 15 TL olduğunu ifade etti. Pazar53 muhabirinin, "Gidiş 7,5 TL, dönüş 7,5 TL olarak mı fiyat veriyorsunuz?" sorusuna ise, “Gidiş bedava, geliş parayla” diye cevap verdi. (Kaynak: www.pazar53.com)

zipline5.jpg

Ziplining Nedir?

what-is-ziplining.jpg

Ziplining Tarihçesi

Ziplining kavramının dışında zorunlu olarak tasarlandı. Yerçekimi ile beslenen bu konsept Çin – Kosta Rika ve Avusturalya da uzak bölgelerde  kanyon, yüksek geçilmesi imkansız dağlık alanlar, yağmur ormanları gibi yerleşim yerlerinde  İşçilerin , Köylülerin ve diğer insanların malzemeleri ile birlikte kolay ve çabuk ulaşım sağlamaları açısından icat edilmiştir.

zipline4.jpg

Ziplining ayrıca 'güçlü eğim' , 'yarasa' ve 'Tyrolean Geçidi' isimleri olarakta bilinir. HG Wells 'Görünmez Adam' adlı romanında bir parça zipline'dan bahsetmiştir. Tarihi 1897 yıllarına kadar dayanmaktaktadır. 

zipline3.jpg

Hızla büyüyen ve gelişen , macera turizmi aktivitesi haline gelen Ziplining 1990'lı yılların ortasından bu yana Costa Rica da populeritesini artırmıştır. Günümüzde dünya üzerinde profesyonel zipline aktiviteleri kolayca sağlanmaktadır.

zipline2.jpg

galeri.gif

zipline1.jpg

video1.png

galeri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum