1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Ayı saldırıları bitmek bilmiyor!
Ayı saldırıları bitmek bilmiyor!

Ayı saldırıları bitmek bilmiyor!

Ayılar bir vatandaşa ait 40 kovanı parçalayarak ballarını yedi!

A+A-

Artvin’in Borçka ilçesinde ayılar bir vatandaşa ait 40 kovanı parçalayarak maddi zarara yol açtı. 

ayi1-003.jpg

İlçenin Demirciler Azure Mahallesi'ndeki Cevdet Namlitürk’e ait yazlık evin önünde arı kovanlarına saldıran ayıların 40 kovanı parçalayarak ballarını yedi. Kovanlarının telef olması nedeniyle büyük üzüntü yaşayan Namlıtürk, “Ayı geliyor gözümüzün önünde kovanlarımdaki arıları ve balları yiyor bir şey yapamıyoruz. Hakkımızı nasıl arayacağız. Ayı yüzünden köyü terk etme zorunda kalıyoruz, bir ayıya resmen teslim olduk. Ben gider ormanda bu ayıyı rahatsız edersem, vurur öldürürsem suçluyum, haksızım. Ama o buraya gelecek her türlü zararı verecek ve biz bir şey yapamayacağız. Bu adalet değil” dedi.

ayi4-002.jpg

Namlıtürk, arıcılıktan başka bir geliri olmadığını da belirterek, "Geçimimi sağlamak için bal üretimi yapıyorum. Peteklerle beraber 30 bin liralık zarar verdi. İş gereği bir kaç gün köydeki evimde kalamadım. Eve döndüğümde bütün kovanları ayılar tarafından parçalanmış halde buldum. İlk defa başıma böyle bir şey geldi. Ayıların sayılarının artması bizi endişelendiriyor. Bu şekilde zararı olan arkadaşlara devletimiz mutlaka yardımda bulunmalı" ifadelerini kullandı.

ayi3-003.jpg

ayi2-004.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum