1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Baharı beklerken kar yağdı yollara!
Baharı beklerken kar yağdı yollara!

Baharı beklerken kar yağdı yollara!

Artvin'de kar yağışı üreticileri zora soktu. Tarım üretimine hazırlanan üreticiler yeni yağan karla zorda kalınca hayvanlarına yemleri kızakla taşıyorlar

A+A-

Artvin'in Şavşat ilçesine bağlı Meydancık beldesinde bahar beklenirken yağan kar üreticileri zora soktu.
Tarım üretimine hazırlanan yüksek köylerdeki üreticiler, tarlalarını tarım üretimi için hazırlamayı planlarken, yağan kar ile birlikte bir süre daha beklemek zorunda kalacak. Meydancık beldesi Taş Köprü, Mısırlı diğer köy ve mahallelerde yeni yağan kar sebebiyle yollar ulaşıma kapandı. Kapanan yaya ve araç yolunu kendi imkanları kürekler ile açmaya çalışan köylüler, aç kalan hayvanlarına tarladaki samanlıklardaki otları kızaklarla taşıyabildiler.

Bu arada kızağa binen iki kişi devrilme sonucu hafif şekilde yaralandı.
İsmail Yazan, Kemal Tekgümüş, Mehmet Kaya,Asım Mısırlıoğlu ve Yaşanur Taştan isimli üreticiler, öküz ve kızak sayesinde ihtiyaçlarını giderdiklerini belirterek, "Kızağa bağlanan hayvanımız, bizim hem taksimiz hem de kamyonetimizdir. Bu bizim teknoloji ürünümüzdür tarım alanlarımız karla kaplandı. Bu nedenle tarlalarımıza hayvan gübresini serpmemiz gerekiyor ama ne yapalım, şimdilik karların üstüne bırakıyoruz kar erdiğinde toprakla buluşur ve bu arada işimizi de kolaylaştırmış oluruz. Mahallemizin her amaçla kullandığımız aracımız işte bu hayvanlar,y az mevsiminde tarla koşarız, odun, gübre, ot ve odun taşırız, boğa güreşlerine katarız ve bazen de etini yeriz" diye konuştu.
Meydancık beldesinde 3 dönem belediye başkanlığını yapan Nurettin Sancar da, "Bu mevsimde 2 metreye yakın kar var. Küresel ısınma diyorlar ama bizim yörede hiçbir etkisi yok. Meydancık beldemiz karla kaplı tertemiz beyaz bir beldemiz. Biz 24 saat karla mücadele ediyoruz. Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır ata sözünde, biz zaten ormanın içinde yaşıyoruz, bu nedenle gerek kalmıyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız