1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Bakan Bak, 2. Hafızlık İcazet Merasimine katıldı
Bakan Bak, 2. Hafızlık İcazet Merasimine katıldı

Bakan Bak, 2. Hafızlık İcazet Merasimine katıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye'nin manevi değerlerle kuşatılmış gençlere ihtiyacı olduğunu, bunun örneklerini 15 Temmuz'da gördüklerini söyledi.

A+A-

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize’de düzenlenen ‘2. Hafızlık İcazet Merasimi’ töreninde yaptığı konuşmada “Ülkemizin manevi değerlerle kuşatılmış gençlere ihtiyacı var. Bunun örneklerini 15 Temmuz'da gördük.” dedi.

bak01-004.jpg

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize Yenişehir Spor Salonu'nda Diyanet İşleri Başkanlığı ile Rize Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği "2. Hafızlık İcazet Merasimi"ne katıldı. Bakan Osman Aşkın Bak, burada yaptığı konuşmada, icazet töreninin ilkine de katılma şansı bulduğunu ve törenin büyük ilgi gördüğünü belirtti.

bak05-002.jpg

İcazet töreninin ikincisinde 54 Kur'an kursundan 304 hafızın icazet alacağını ifade eden Bakan Osman Aşkın Bak, "Kur'an'ı ezberleyip okuyan kişi Allah katında seçkin meleklerle birlikte olacaktır. Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir." hadislerini anımsattı.

bak04-002.jpg

Bakan Osman Aşkın Bak, çok önemli bir tablonun yaşandığını dile getirerek, şöyle devam etti: "Ülkemizin manevi değerlerle kuşatılmış gençlere ihtiyacı var. Bunun örneklerini 15 Temmuz'da gördük. Şair ne güzel söylemiş, 'Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar/ Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var/ Ulusun, korkma nasıl böyle bir imanı boğar/ Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar.' Kur'an'ı okuyup anlamak ne güzel. Bizim rehberimiz Kur'an-ı Kerim'i okuyup anlamak ne güzel."

Kur'an'ı ezberleyen hafızların artık manalarını anlayarak anlatmaları gerektiğine vurgu yapan Bakan Osman Aşkın Bak, "Hocalarımıza, hafızlarımıza çok teşekkür ediyorum. Kur'an dinleyenlere ve çocukların yetişmesine emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından hafızlar Kur'an-ı Kerim okudu.

Programa Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Hikmet Ayar ile İl Müftüsü İsmail Yalçın da katıldı.

bak02-005.jpg

Bakan Osman Aşkın Bak, daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünü ziyaret etti.

Burada halk oyunları ekibinin gösterisini izleyen Bakan Osman Aşkın Bak, ekiple bir süre horon oynadı.

bak03-005.jpg

Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Mustafa Çelik'ten brifing de alan Bakan Osman Aşkın Bak, yaz spor okullarındaki sporcuları da ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum