1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Bakan Yazıcı, Hopa Belediyesini ziyaret etti
Bakan Yazıcı, Hopa Belediyesini ziyaret etti

Bakan Yazıcı, Hopa Belediyesini ziyaret etti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Artvin’in Arhavi ve Hopa ilçelerinde incelemelerde bulundu.

A+A-

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Artvin ziyareti kapsamında ilk olarak Arhavi ilçesini ziyaret etti.

Artvin Valisi Kemal Cirit tarafından karşılanan Yazıcı, burada festival alanı ve kültür evlerinde incelemelerde bulundu. Vatandaşlarla da görüşen Yazıcı, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu’nu da makamında ziyaret ederek brifing aldı. Hekimoğlu, burada Bakan Hayati Yazıcı'ya serander maketi hediye etti.

bakan1.20140717175210.jpg

Ardından Hopa ilçesine geçen Yazıcı, Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan’ı makamında ziyaret etti. Bakan Hayati Yazıcı'ya Hopa ziyareti sırasında çok sayıda özel harekat polisi ve koruma eşlik etti. Yazıcı, burada Cihan’dan çalışmaları hakkında bilgi alarak taleplerini dinledi. Yazıcı, konuşması sırasında Hopa’da Kaçkar Bölge Gümrük ve Ticaret Müdürlüğünün onayının çıktığını müjdeledi.

bakan2.20140717175225.jpg

HOPA'DAKİ SALDIRI OLAYI
Hopa’da İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) iftar programında yaşanan olayların kendisine sorulması üzerine saldırıyı gerçekleştirenleri fikir acizleri olarak nitelendiren Bakan Hayati Yazıcı, "Bizim kardeşliğimiz son derece önemlidir. Kardeşlik gücünü ölçecek biçecek maddi hiçbir değer yoktur. Birbirimizi sevmeliyiz. Birbirimize karşı toleranslı davranmalıyız. Bu söylemi eleştiri hakkımızın ortadan kaldırılması anlamına gelmez. Eleştirilerimizi yapmalıyız. Eleştirilerimizi yaparken kullanacağımız sözcükler itibarıyla Türkçe gerçekten zengin bir dil. Aramızdaki muhabbeti, kardeşlik hukukunu bozmamaya dikkat etmeliyiz. Bu hususlara dikkat ettiğimiz takdirde Türkiye’nin gücü, zengin beşeri kaynağı, coğrafi ve stratejik konumu itibarıyla hem bölgede hem dünyada daha etkin hale geleceğiz. Birisinin ismi İHH olur, başka bir şey olur, ne olursa olsun bunlar bizim toplumumuzun demokratik zenginliğinin göstergesidir. Bir toplum ne kadar örgütlü ise o toplumda demokratik standartlar o kadar yüksek demektir. İHH bir sivil toplum kuruluşudur. Hem ulusal hem uluslararası düzeyde yardım yapar. Vatandaşlar da o hizmetleri dolayısıyla İHH’ya hizmetlerini sürdürmesi için katkı verirler. O katkıyı alan kuruluşun mutlaka aldığı yardımı bir şekilde halka sunması gerekiyor. Bir iftar etkinliği düzenlemek üzere buraya geldiklerini duydum. Onların iftar etkinliği düzenlemesine bir grup arkadaş tepki koymuş. Niye tepki koymuş, bu anlaşılabilir değil. Ben düşünüyorum, empati yapıyorum, bütün ölçüleri dikkate alıyorum. Bu iftar etkinliği veya müzik ve tiyatro etkinliği de olabilir. Bir başkaları bu etkinliklerin yapılmasına fiili güç ortaya koyarak niçin tepki verirler? Çık, ‘İftar vermesin de başka bir şey versin' de. Bunu sözlü söyle ama bu hizmet etkinliğini fiziki güç ortaya koymak bana göre fikri acizliktir. Ben hiçbir Hopalı kardeşime fikri acizliği yakıştıramam. Bu konuda özenli olmak gerektiğini düşünüyorum. Oldu, bir daha inşallah olmaz diye düşünüyorum. Bundan hepimizin ders alması lazım ama en fazla dersi de o haksız hukuk ölçüleri içerisinde hiçbir yere oturmayan fiili icra edenlerin alması gerekir diye düşünüyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız