1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Başbakan'ı karşılamaya Trabzon'a gittiler
Başbakan'ı karşılamaya Trabzon'a gittiler

Başbakan'ı karşılamaya Trabzon'a gittiler

Başbakan Erdoğan'ı, Pakistan'a gitmek için geldiği Trabzon'da, aralarında Rize ve ilçelerinden partililerin de bulunduğu coşkulu kalabalık karşıladı.

A+A-

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN: “NASIL MAYFAYI ÇÖKERTTİYSEK, ÇETELERİ DE ÇÖKERTİYSEK; BUNLARIN ŞEKLİ FARKLI, ŞİMDİ DE BUNLARI ÇÖKERTECEĞİZ”
- “ARTIK NEREDEN GELİRSE GELSİN RENGİ NE OLURSA OLSUN ASLA BU KONULARDA TAVİZ YOK”
- “YASAMA, YÜRÜTME VE YARGI GÖREVİNİ YAPARKEN BİRİ DİĞERİNE BASKI OLUŞTURARAK DİĞERİNİN ÜZERİNE ÇIKMAYACAK”
- “EĞER ÇIKARSA YASAMADAKİ GÜCÜMÜZÜDE KULLANIRIZ YÜRÜTMEDEKİ GÜCÜMÜZÜ DE KULLANIRIZ; BUNU SADECE HAKKIN VE HALKIN TALEBİ İÇİN KULLANIRIZ”
- “HALK BANKASI’NI YEDİRMEYİZ”
- “BİZ MÜSLÜMANLAR LANETLE EMROLUNMUŞ BİR TOPLULUK DEĞİLİZ; BİZ MÜSLÜMANIN HİDAYETİNİN ARTMASI İÇİN DUA EDERİZ, LANETİ İÇİN DEĞİL”
- “LANET MÜSLÜMANLAR ARASINDA ÖYLE BİR BERBAT TEZGAHDIR Kİ, BUMERANG GİBİ DÖNER ONA, YAPANA GİDER”
- "MİLLETİN BÖLÜNMESİNE NEDEN OLANLAR İFLAH OLMAZ”
- “BİRİLERİ HAVALİMANININ ÇIKIŞLARINA YAZMIŞLAR ‘KARDEŞ OLACAĞIZ’ DİYE. BİR TARAFTA GEZİCİ BİR GENÇ BİR TARAFTA POLİSİ KOYMUŞLAR; BU NASIL KARDEŞLİKTİR?”

erd01.jpg

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yasama, yürütme ve yargının görevini yaparken birinin diğerine baskı oluşturarak diğerinin üzerine çıkamayacağını belirterek “Eğer çıkarsa yasamadaki gücümüzü de kullanırız yürütmedeki gücümüzü de kullanırız; bunu sadece hakkın ve halkın talebi için kullanırız” dedi.

erd1.20131222203825.jpg

Erdoğan, mafyayı çökerttiklerini, çeteleri çökerttiklerini ifade ederek “Bunların şekli farklı. Şimdi de bunları çökerteceğiz. Artık nereden gelirse gelsin, rengi ne olursa olsun asla bu konularda taviz yok” diyerek paralel devlet çabasında olanlarla mücadele edeceklerini söyledi.

Ordu ve Giresun’da toplu açılış törenlerine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Görele ilçesindeki toplu açılış töreni sonrasında Pakistan gezisi için helikopterle Trabzon Havalimanı’na geldi. Beraberinde eşi Emine Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte helikopterle Trabzon Havalimanı’na gelen Erdoğan, Pakistan gezisi öncesinde Trabzon Havalimanı’nda kendisini bekleyen ve ‘Yalnız Değilsiniz Platformu’nun çağrısı ile toplanan kalabalığa başbakanlık otobüsü üzerinden hitap etti.

erd2.20131222204155.jpg

Havalimanında Erdoğan'ı karşılamaya gelen kalabalık içinde üzerlerinde kefen bulunan partililer dikkat çekti. "Kefenimizle geldik, ölümüne sesinleyiz" yazan pankart açan gençler ilgi odağı oldu. 

"KİRLİ OYUNLARI KİRLİ TUZAKLARI BOZACAĞIZ"
Kalabalığa seslenerek “Bütün bu kirli oyunları, kirli tuzakları Trabzon hep birlikte bozmaya var mıyız?” diyen Erdoğan “Bu zaten gerekli yerlere ulaşmıştır. Bu sefer söz sizin, karar sizin ve burada görüldüğü kadarıyla fazla bir zaman yok. 95 gün sonra 30 Mart’ta sandıkta en güzel cevabı vereceksiniz. Benim Trabzonlu kardeşlerim büyükşehir belediyesinin mensupları, vatandaşları olarak inşallah Türkiye’ye Karadeniz’den en güzel cevabı verecek. Özellikle ben Yalnız Değilsiniz Platformu’na ve bu platformun çağrısına iştirak eden tüm Trabzonlu,Gümüşhaneli, Bayburtlu ve Rize’den gelen hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Sizler bizi güvendiniz, 11 yıldır bizi yalnız bırakmadınız ve yine aynı kararlılıkla bu yola devam edeceğiz. Karadeniz’in mensupları olarak Samsun Çarşamba’da, Ünye’de, Fatsa’da, Ordu’da gördüm. Bugün de Giresun’da, Görele’de 10 binlerle her ilçede bindirilmiş kıtalar değil toplanan kardeşlerimi gördüm. Biz birbirimize sevdalıyız, bizim birbirimize aşkımız var. Yola çıkarken dedik ya; uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz, gündüz gece. Gideceğiz gündüz gece. Düşünün artık ahlak sınırlarını aşmış tipler türedi bu ülkede. Devletin içinde paralel yapılaşmaya gayret edenler türedi. Kardeşlerim, bu çeteleri, bu tür örgütleri nasıl mafyayı çökerttiysek bu çeteleri de çökertmiştik. Bunların şekli farklı. Şimdi de bunları çökerteceğiz. Ve artık nerede gelirse gelsin rengi ne olursa olsun asla bu konularda taviz yok, asla. Bunu herkesin iyi bilmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

erd3.20131222204209.jpg

“BUNLAR YÜZDE 50’NİN DE DİLİNDEN ANLAMIYOR”
Erdoğan, yasama, yürütme ve yargının görevini yaparken birinin diğerine baskı oluşturarak diğerinin üzerine çıkamayacağını da belirterek “Eğer çıkarsa yasamadaki gücümüzü de kullanırız yürütmedeki gücümüzü de kullanırız; bunu sadece hakkın ve halkın talebi için kullanırız. Şunu iyi bilmemiz lazım. Bakınız biz 11 yıllık mücadelemizde sadece bir tercih ortaya koyduk. Neydi o; milletin iradesine saygı dedik. Bu 7 seçimde bize sürekli destek oldunuz ve yüzde 34 ile başlayan oranı, yüzde 50’ye tırmandırdınız. Demek ki bunlar yüzde 50’nin de dilinden anlamıyor. 30 Mart’ta bu çok daha farklı olacak. Bunun adını da siz koyacaksınız. Milletim koyacak. 30 Mart’a kadar durmak yol yola devam. Anlamayana anlatmamız lazım” dedi.
Halk Bankası’nın da oyunun içine çekilmeye çalışıldığını ifade eden Erdoğan “Maalesef bu yonunu içinde yargıda var, yürütmede var. Eğer bireysel cezalar varsa bunu yaparsınız. Halkbankamızı yıkmak için böyle bir yola başvurmak kimsenin haddine değildir. Bunların bu milleti bu vatanı sevdiklerine ben inanmıyorum. Çünkü Nisan 2013’de ABD’de Halkbankası’na yapılacak operasyonun planları hazırlandı. Bunu kongreye getirmeye çalıştılar. Halkbankası’nın uluslararası alandaki çalışmalarına ket vurmak istediler. Bunu engelleyince rahatsız oldular. Bu oyuna gelmiyoruz. Halbankamızı da yedirmeyeceğiz, kusura bakmasınlar”
şeklinde konuştu.

erd03.jpg

“BİZ MÜSLÜMANIN HİDAYETİ İÇİN DUA EDERİZ”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Biz Müslümanlar lanetle emrolunmuş bir topluluk değiliz” diyerek kendilerine yönelik beddualara cevap verdi. Erdoğan “Biz müslümanın hidayetinin artması için dua ederiz, laneti için değil. Lanet Müslümanlar arasında öyle bir berbat tezgahdır ki bumerang gibi döner, ona, yapana gider. Bu bakımdan çok hassas olmamız lazım, çok dikkatli olmamız lazım. Ne dediğimizi çok iyi düşünmeli, ondan sonra konuşmamız lazım. Bin düşünüp öyle konuşmak lazım. Yarın anıldığımızda hayırla yad edilmek çok önemli. Bu milletin bölünmesi çok tehlikeli. Milletin bölünmesine neden olanlar iflah olmaz. Onun için çok düşünmeleri lazım. Birileri havalimanın çıkışlarına yazmışlar ‘Kardeş olacağız’ diye. Bir tarafta gezici bir genç bir tarafta polisi koymuşlar. Bu nasıl kardeşliktir. Öbür taraftan kardeşini lanetleyip beddua edeceksin. Yani sizin kardeşliğiniz molotof kokteyli ile dolaşanlara karşı mı sizin kardeşliğiniz ? Esnafın, camını, çerçevesini indirenlere karşı mı sizin kardeşliğiniz ? Polise saldıran aracını yakıp yıkanlara karşı mı kardeşliğiniz ? Ama biz sabrediyoruz, sabredeceğiz. Ama devletin içindeki çeteleşmeye de müsaade etmeyeceğiz” dedi.

erd02.jpg

Pakistan’a 2 günlük bir geziye çıktığını ifade eden Erdoğan, “Hayat devam ediyor. 2 gün Pakistan’da görüşmelerimiz var. Hiç endişe etmeyin, üzülmeyin. Yeter ki siz benimle birlikte olun. Sizden bir ricam var. Kapı kapı dolaşacağız. Bildiklerimiz bilmeyenlere anlatacağız el ele vereceğiz. Kardeşliğimze gölge düşürmeyeceğiz. Ben inşallah Pakistan’a da selamlarınızı ulaştıracağım. Gençler sizlerden yoğun bir gayret istiyorum. Dik duracaksınız coşkulu bir şekilde bu heyecanınızı her zaman koruyacaksınız. İnşallah 30 mart farklı olacak. Hiç endişe etmeyin çok koşacak çok çalışacağız. Allah’ın izniyle 30 Mart akşamı bunun mutluluğunu da beraber yaşayacağız” diye konuştu.

basbakan01.jpg

Erdoğan, konuşması sonrasında Trabzon Belediye Başkanı ve büyükşehir belediye başkan adayı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun da elini kaldırarak Trabzonlular’ı selamladı. Erdoğan, konuşmasının ardından havalimanı VIP salonuna geçti.

erd04.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
43 Yorum