1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Başkan Basa, Pazar'da esnaf temsilcilerini kabul etti
Başkan Basa, Pazar'da esnaf temsilcilerini kabul etti

Başkan Basa, Pazar'da esnaf temsilcilerini kabul etti

Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, esnaf temsilcileri ile kaldırım işgali ve seyyar pazar yeri esnafının yer isteklerinin değerlendirildiği toplantıda bir araya geldi.

A+A-

Pazar Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Turgut Sağbaş ile yönetim Kurulu üyeleri ve Rize Pazar Seyyar Pazarcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Telatar, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa’yı makamında ziyaret ederek istişarede bulundular.

bld1-021.jpg

Pazar yeri esnafının ihtiyaç duyduğu yeni pazar yeri alanı ve ilçe esnafının sorunlarının konuşulduğu toplantıda Başkan Basa esnaf temsilcilerini tek tek dinledi. 

Rize Pazar Seyyar Pazarcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Telatar, Hemşin Deresi üzerinde yapılan yeni köprü etrafında meydana çıkacak alanda seyyar pazar yeri için Başkan Basa’dan yer istedi. Başkan Basa, bu alanın projesinin bitmesinden sonra Pazar yeri olarak değerlendirilebileceğini ifade etti.
Esnaf temsilcileri, kaldırım işgali ve istismar konularında da Başkan Basa ile istişarelerde bulundu.

bld4-012.jpg

Pazar belediye Başkanı Ahmet Basa, şehir esnafının mallarını sergilemesi noktasında gerekli çizginin belli olduğunu ve esnafın da genel olarak buna uyduğunu ifade ederek, “Kaldırımlar vatandaşındır. Buraların işgaline göz yumamayız. Herkes yerini, hukukunu bilir, saygı içerisinde işini yaparsa sorun kalmaz. Belli bir oranda, vatandaşı engellemeyecek çizgi bellidir. Genelde de esnaflarımız buna uyuyor. 5-6 esnaf var bunu istismar eden. Onlara da gerekli uyarıları yaptık. Anlayış olarak cezadan yana değiliz. Bir esnafın dükkânını kapatmak çok ağır bir durum. Esnafı zor durumda bırakmak istemeyiz. Ancak karşılıklı anlayışın da oturması lazım." diye konuştu.

bld2-019.jpg

Pazarcı esnafının sıkıntılarını yakinen bildiğini de ifade eden Başkan Basa, “Kapalı Pazar yeri istekleri vardı seçim dönemlerinde. Gerek bizimle ve gerekse diğer iki partinin adayları ile karşılıklı değerlendirmeler yapıldı zamanında. Ancak Pazar ilçemizdeki en büyük sıkıntı yer konusu. Dar bir alanda kurulmuş şehir. Sahil yolu geçerken dolgu yapılmayan tek ilçe biziz. Halen daha o sıkıntıyı yaşıyoruz. Havalimanı inşaatı ile birlikte Kızkule’den çay fabrikaları yönünde bir dolgu projemiz var. Pazar için önemli bir projedir bu ve ilçemizin yeniden ayağa kalkması için bunun mutlaka hayata geçmesi lazım. Yer yok diye de elbette ki pazarcı esnafımızı mağdur edemeyiz. Hemşin Dere ıslahı ve rekreasyon projesi kapsamında yapılmakta olan projede ortaya çıkacak alanda Pazar yeri için çalışma yapılabilir. Bura üzerindeki isteğinizi değerlendirmeye alıyoruz” dedi.

dereislah1-001.jpg

Esnaf temsilcileri de özellikle seyyar pazar yeri konusunun yaklaşık 150 pazarcı esnafı için elzem bir durum arz ettiğini ve burada yapılacak imalatla ilgili Başkan Basa’nın desteğinin önemli olduğunun altını çizdi. Ziyaret, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

bld3-015.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
15 Yorum