1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Başkan Cengiz'e 1 yıl ceza
Başkan Cengiz'e 1 yıl ceza

Başkan Cengiz'e 1 yıl ceza

Rizespor Başkanı Ekrem Cengiz Beşiktaş maçından sonraki hareketleri nedeniyle 1 yıl hak mahrumiyeti ve 20 bin YTL para cezasına çarptırıldı.

A+A-

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Ekrem Cengiz'e 1 yıl hak mahrumiyeti cezası ile birlikte 20 bin YTL para cezası ve Bursaspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl'a ise 1 ay hak mahrumiyeti cezası verirken, Çaykur Rizespor Futbol Şube Sorumlusu A. Yılmaz Zehiroğlu'nu da 6 ay hak mahrumiyeti cezası ile birlikte 10 bin YTL para cezasına çarptırdı. Kurul ayrıca, Beşiktaş Kulübü'ne 30 bin YTL, Trabzonspor Kulübü'ne de 2 bin 500 YTL para cezası verdi.
PFDK, Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Ekrem Cengiz'i 7 Nisan'da oynanan Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçında federasyona, mensuplarına ve hakemlere sözle hakaret ederek ve tehditlerde bulunarak kişilik haklarına ağır şekilde saldırıda bulunmaktan 1 yıl hak mahrumiyeti cezası ile birlikte 20 bin YTL para cezasına çarptırırken, Futbol Şube Sorumlusu A.Yılmaz Zehiroğlu'na da aynı maçta federasyona ve hakemlere sözle hakaret etmekten ve eylemini ısrarla sürdürmekten 6 ay hak mahrumiyeti cezası ile birlikte 10 bin YTL para cezası verdi. Kurul, ayrıca Bursaspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl'ı da 1 Nisan'da oynanan Bursaspor-Konyaspor maçında hakeme karşı spor ahlakına ağır şekilde aykırı davranışta bulunmaktan 1 ay hak mahrumiyeti cezasına çarptırdı.

PFDK, Beşiktaş Kulübü'nü de 11 Nisan'da oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe maçında spor ahlakına aykırı, tahrik edici çok sayıda pankartlar açılarak talimatlara aykırı davranışta bulunulması nedeniyle 20 bin YTL, ayrıca müsabakada çıkan saha olayları nedeniyle 10 bin YTL olmak üzere toplam 30 bin YTL, Trabzonspor Kulübü'nü de 07 Nisan'da oynanan Trabzonspor-Gençlerbirliği maçında çıkan saha olayları nedeniyle 2 bin 500 YTL para cezasına çarptırdı.

Kurul, ayrıca Bilecikspor-Orhangazispor maçında alınan doping kontrol örneğinde yasaklı madde kullandığı belirlenen Orhangazispor futbolcusu Ahmet Parlak'a 6 ay müsabakalardan men cezası verirken, kulübü Orhangazispor'u da 9 bin 763 YTL 50 Kuruş para cezasına çarptırdı.

PFDK'nın aldığı diğer cezalar şöyle:

"1 yıl hak mahrumiyeti ve 10 bin YTL para cezası: Hüseyin Umdi (Cizrespor yöneticisi)

6 ay hak mahrumiyeti ve 7 bin 500 YTL para cezası: Osman Terzioğlu (Erzincanspor kulüp başkanı)

3 ay hak mahrumiyeti ve 5 bin YTL para cezası: Behiç Elbeyli (Gaskispor yöneticisi)

2 ay hak mahrumiyeti ve 5 bin YTL para cezası: Hasan Elidemir (Altay yöneticisi)

1 ay hak mahrumiyeti ve 5 bin YTL para cezası: Orhan Sağlamcan (Gaskispor menajeri), Mehmet Ağca (Ünyespor yöneticisi), Suat Mutlu (Ispartaspor yöneticisi)

20 bin YTL: Fatih Karagümrük, Yalovaspor

10 bin YTL: Göztepe A.Ş.

5 bin YTL: Çorluspor

2 bin 500 YTL: Cizrespor

2 bin YTL: Ünyespor

4 bin YTL: Cizrespor

Bin YTL: Giresunspor, Şanlıurfa Belediyespor, Kartalspor

5 maç: Mahir Nergiz (Cizrespor futbolcusu)

4 maç: Mevlüt Çeper (Cizrespor antrenörü), Yahya Ünal (Cizrespor futbolcusu), Erhan Kurt (Trabzonspor PAF futbolcusu)

3 maç: Hasan Özkan (Gaskispor futbolcusu), Emre Kahraman (Trabzonspor PAF futbolcusu)

2 maç: Ferit Cömert (Gaskispor futbolcusu), Metin Özkan (Gölcükspor antrenörü), Mehmet Demirtaş (Ünyespor teknik sorumlusu), Cengiz Çoban (Trabzonspor PAF futbolcusu)

1 maç: Tahir Alegöz (MKE Kırıkkalespor antrenörü), Zeki Ayvaz (Trabzonspor PAF futbolcusu)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum