1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. ARDEŞENSPOR

  4. Başkan Çırakoğlu, Ardeşenspor'u anlattı
Başkan Çırakoğlu, Ardeşenspor'u anlattı

Başkan Çırakoğlu, Ardeşenspor'u anlattı

Ardeşenspor Kulübü Başkanı Mehmet Çırakoğlu, kulübün durumu, geleceği ve hedeflerini anlattı...

A+A-

Kaçkar TV’de cavlı yayın konuğu olan Ardeşenspor Kulübü Başkanı Mehmet Çırakoğlu açıklamalarda bulundu. Ardeşenspor’un Bal ligi 1. Grup’ta şimdiye kadar oynadığı maçlar ile ilgili değerlendirmeler yapan Çırakoğlu; transferden taraftara, komşu ilçelerin takımlarından geleceğe dönük hedeflerine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

İşte programdan kısa konu başlıkları;
• Ardeşen’in büyüklüğüne yakışır bir takım yapmanın peşindeyiz.  Prensipli, kurallı, kurumsal, geliri olan, kişilere muhtaç olmayan bir kulüp olmanın peşindeyiz. Şu anda gelir olarak istediğimiz noktada değiliz.
• Ligde 7 maç yaptık ve 16 puan topladık, hedefimiz ilk yarıda kalan 3 maçımızı da kazanıp ilk yarıyı 25 puanla lider bitirmek. Böylece ikinci yarı önümüzü daha iyi görecek ve ona göre planlamalar yapacağız.
• Ligde bulunduğumuz nokta hedeflediğimiz yerdir.
• 3. Lige çıktığımızda gelirlerimiz daha iyi olacak. Federasyonun ve spor toto, yayın gelirleri vesilesi ile kulübümüzün gelirleri bir hayli iyi olacak.
• Bal ligi için federasyon kulüplere sadece 10 bin lira veriyor. Bu bir amatör takım için çok yetersizdir. Bizim sadece bir deplasman giderimiz 5 bin liranın üstündedir. Federasyonun buna mutlaka bir çözüm bulması gerekir. Eğer bir çözüm bulunmaz ise BAL Ligi çöker, maçlar oynamaz. Federasyonun bu ligi yayın gelirleri veya başka gelirler ile desteklemesi gerekiyor. Eğer amatör kulüpler desteklenmez ise Türkiye’de üst liglere oyuncu yetişmez. Şimdi olduğu gibi kulüpler yurtdışından oyuncu transfer etmek zorunda kalırlar. Maalesef amatör futbol bu ülkede üvey evlat gibidir. Sayın Başbakanımız sayesinde amatör futbol biraz nefes alsa da alınan tedbirler ve verilen destek yetersizdir. Başbakanımızın bu sorunu çözmesini bekliyoruz.
• Ara transferde takıma 2 ya da 3 takviye yapacağız. Kadromuz şu anda yeterlidir ancak, uzun lig maratonunda sakatlıklar ve cezalı oyuncular olacaktır. Bu yüzden kadromuzu güçlendirmemiz gerekiyor. Saha içindeki oyuncularımız kadar yedek kulübemiz güçlüyse bu yarışı sürdürebiliriz.
• Pazarspor’un 3. Lig’de olması bizim için önemlidir ve bizim avantajımızadır. 3. Lig’de, daha çok takımımızın olması gerekir. Bugün kulüp olarak Ardeşenspor, Kalkanderespor, Çayelispor 3. Ligde oynayacak kalitede kulüplerdir.
• Takımımızın seyirci potansiyeli maç başına bin 500 ile 3 bin kişi arasındadır. Taraftarlarımız böyle potansiyele sahip bir kulübün mutlaka 3. Ligde oynaması gerektiği düşüncesindeler. Ardeşenspor olarak futbolda başarılı olmak istiyoruz, futbolu şehirde yaşayan insanların kılcal damarlarına kadar yaymak istiyoruz.
• Ardeşenimiz’in bayan hentbol takımı çok başarılı gidiyor. Ardeşenspor olarak basketbol şubesi açmak gibi bir düşüncemiz var. Bunları yapabilmek ve başarılı olmak için Ardeşen halkının bütünleşmesi ve bize destek olması gerekiyor.
• İstanbul Ardeşen Kültür ve Dayanışma Derneği İstanbul’da Ardeşenspor yararına bir konser düzenliyor. İstanbul’daki tüm hemşerilerimizin bu konsere davet ediyoruz ve katılmalarını bekliyoruz.
• Rizespor bu sene çok başarılı ve istikrarlı gidiyor. Ancak taraftar eksikliği var. Bunun mutlaka giderilmesi gerekir. Şampiyonluğa oynayan bir ekibin mutlaka şehrin desteğini arkasına alması gerekiyor. Bunun yapılabilmesi için Rizespor yönetiminin Rize’nin tüm ilçelerine temsilcilikler açması, ilçelerde sporu seven bu işten anlayan kurumlara ya da ilçelerdeki kulüplere bu görevi vermesi ve Rize’nin ve ilçelerdeki vatandaşların bütünleşmesi ve ortak heyecanı duyması gerekiyor.
• Stadımızın ışıklandırması için İl müdürümüzle bir görüşme yaptık ve Rizespor’un eski stadında atıl durumda olan ışıklandırmaların stadımıza kazandırılması için gerekli çalışmaları başlattık, en kısa sürede bu iş hallolacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum