1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Başkan İnce'den Pazar Halkına çağrı
Başkan İnce'den Pazar Halkına çağrı

Başkan İnce'den Pazar Halkına çağrı

AK Parti Pazar İlçe Başkanı Nurettin İnce, göreve geldikleri 2 yıl 4 aylık sürede Pazar’da gerçekleştirdikleri çalışmaları değerlendirdi ve referandumla ilgili Pazar halkına önemli bir çağrıda bulundu.

A+A-

AK Parti Pazar İlçe Başkanı Nurettin İnce, yaptığı açıklamada, görevi devraldıkları sürede gerçekleştirdikleri çalışmaları değerlendirdi.

Başkan İnce kısa sürede önemli işler yaptıklarını anlatarak, “Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımla seçildiğimiz 20.11.2014 tarihinden bu güne ilçemizde tabii ki yaptığımız işler olduğu gibi devam eden projeler ve hazırlık aşamasında olan projelerimiz mevcuttur. AK Parti bir misyon ve vizyon partisidir. Kuruldu kurulalı ülkeye ve bölgemize çok yatırımları mevcut olup bizden önceki arkadaşlar da ellerinden geldiği kadar çalışmışlar ve bayrağı bizlere teslim etmişler gün gelecektir bizler de bayrağı yeni ufku açık ve davamıza gönül vermiş arkadaşlarımıza teslim edeceğiz. Kuruluşundan bugüne kadar hizmet etmiş tüm gönüldaşlarımıza şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum. Belediye başkanımız kendi faaliyet alanında çalışmakta ve il genel meclis üyelerimiz de köylerimizin ihtiyaçları ile ilgili çalışmalarını sürdürmektedir. Bizler bir ekip olarak çalışmaktayız ancak herkesin sorumluluk alanı ayrıdır. Nitekim tüm çalışmalar AK Parti çatısı altında birleşmektedir. Tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”  dedi.

nurettinince.20141120163017.jpg

EĞİTİM YATIRIMLARI
 

Genel bütçeye dayalı eğitim çalışmalarını da değerlendiren İnce, “İlimizde merkez, Ardeşen, Çayeli ve Güneysu’da 4 adet fen lisesi bulunurken bizim ilçemizde büyük bir eksiklik olduğunu görerek fen lisesinin Pazar ilçemize kazandırılması ile ilgili çalışmaları başlatarak 2015-2016 öğretim dönemine eski Pazar Lisesinin binasında açılışını yetiştirdik. Kız ve erkek yurdunun yapılması ile ilgili çalışmaları da sıkı takip ederek 2016 yılının son döneminde ödenekleri çıkarılarak Pazar Fen Lisesinin yurt sorunu da çözülerek yurt yapım aşaması bitmek üzere olup fen lisemiz tam teşekküllü olarak faaliyete başlamıştır. Fen lisesi açmamızda emeği geçen başta bakanımız ve siyası büyüğümüz Hayatı Yazıcı Bey başta olmak üzere milletvekillerimize, il başkanımız ve yönetimine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

nurettinince-003.jpg

“SPOR SALONLARI PROJESİNİ TAMAMLADIK”
Pazar Meslek Lisesi ve Necat Sağbaş Anadolu Lisesi spor salonları ile ilgili de açıklamada bulunan İnce, “Bu okullarımızda spor salonları yoktu ve bizden önceki yönetimimizin hazırlamış olduğu projeyi biz teşkilat olarak takip ederek iki okulumuza da spor salonlarına kavuşturduk. Milli eğitim alanında ilçemizin tüm sorunlarını başta kaymakamımız olmak üzere milli eğitim müdürümüzle birlikte çok sıkı takip ederek çözmeye çalıştık ve çalışıyoruz. OSYM sınavlarının ilçemizde yapılması ile ilgili olarak çalışma dosyamız Ankara’dadır. Pazar ilçemizde Eğitimde başarı grafiğine bakılacak olursak TEOG sınavında il sıralamalarına baktığımızda; 2012’de 10. sırada, 2014’de 3. sırada 2015’de 3. sırada 2016’da 2. sırada yer aldık. Yine fen lisesine yerleştirme sınavında 2012’de 10, 2014’de 38, 2015’de 60 ve 2016’da 58 öğrenci, lisans yerleştirme sınavında 2012’de 51, 2014’de 87, 2015’de 91, 2016’da da 93 öğrencimiz yerleşti. Pazar ilçemizde 2013-2016 sonu itibariyle milli eğitim camiasına tam 12.187.000.-TL yatırım yapılmıştır. Bu miktar devletin resmi kayıtlarından alınmıştır. Bu yatırımların yapılmasında siyası irade olarak hizmet veren milletvekillerimize, il başkanımız ve ekibine teşekkür ederken devletimizi temsil eden başta Rize’de görev yapmış valilerimize ve şimdiki valimiz olmak üzere, Rize Milli Eğitim İl Müdürümüz ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“PAZAR İMAM-HATİP KÜLLİYESİNİN YAPIMI VE ERKEK YURDU PROJESİ”

Hamidiye’de yapımı planlanan İHL Külliyesi ve yine ilçede ihtiyaç duyulan erkek yurdu konusuna da değinen İnce, “Pazar İmam Hatip Külliyesi Yapım Projesi Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla hayırsever bir iş adamı tarafından yapılıyor. Proje Hamidiye’de okul spor salonu ve yurt olmak üzere külliye şeklinde planlanmış ve proje aşaması biterek ruhsat aşamasındadır. Pazar ilçemizin uzun zamandır önemli sorunu olan yurt sıkıntısı da nihayet giderildi. Eski belediyemizin olduğu yerdeki 110 kişilik erkek yurdu kredi yurtlar kurumuna devredildi ve 2016-2017 dönemine yetiştirmeye çalışacağız.” dedi.

nurettinince2.20141104230525.jpg


AK Parti Pazar İlçe Başkanı Nurettin İnce, görevde bulundukları süre zarfında sürekli projelerle ilgili mesai harcadıklarını ve Pazar’ın geleceğini ilgilendiren hemen her konuyu takibe aldıklarını söyleyerek, çalışmalarla ilgili gelişmeleri de şu başlıklar altında değerlendirdi:

ÇARŞIBAŞINDAKİ KÖPRÜ YAPIMI

Uzun zamandır yapılması gündemde olup da geciken Çarşıbaşı köprü yapımı başlamış ve devam etmektedir, gidiş gelişli olacak köprü yapıldığı yere güzellik katacaktır.

PAZAR BELEDİYEMİZE MAHALLE KAZANDIRILMASI

Pazar belediyemiz, teşkilatımız ve diğer partilerin teşkilatındaki arkadaşların da ortak çalışma yaparak 4 mahallemizde referandum yaparak mahalle sayımızı 12’ye çıkarmış bulunmaktayız. Diğer 2 köyümüzün de çalışması devam etmektedir.

CİHA KALESİNİN RESTORASYONU ve YOL ÇALIŞMASI

İlçemizin bir değeri olan Ciha kalesinin restorasyonu için ödeneği hazır olup çevresindeki kamulaştırma nedeniyle beklemekte olup kale restore edildiği zaman ana yoldan kaleye kadar asfalt yapılması planlanmakta ve turizme kazandırılacaktır.

PAZARSPOR KAMP ve EĞİTİM MERKEZİNİN YAPILMASI

Pazarsporumuz ilçemiz için bir ortak değer olup Pazar sporumuza ve pazarlı gençlerimize Hemşin yolu üzerindeki çöp dökme sahasını hazineden kiralamış ve 500 metre dere de tahkimat yaparak büyük bir alanı derenin ıslah çalışmalarında çıkan malzeme ile doldurmuş ve alt yapısını bitirmek üzereyiz. Alt yapı bittiği zaman büyük bir spor sahası ve eğitim merkezini federasyona yaptırılacaktır.

PAZAR İLÇEMİZİN KAYMAKAMLIK BİNASI

Pazar ilçemiz de uzun süre konuşulan ve tartışılan hükümet binası inşaatımız 2017 Nisan ayında bitirilerek geçileceği düşünülmektedir. Tüm devlet daireleri bir arada olacak vatandaşımıza bir rahatlık sağlayacaktır.

SGK BİNAMIZIN YAPILMASI

İlçemizde SGK binasının temelleri atılmış ve bitirilmiştir. Önümüzdeki ay da tam kapasite hizmete başlayacaktır. Vatandaşlarımızın işlemleri Rize SGK’ya gitmeden ilçemizde işleri görülecek olup şimdi de kaymakamlığın içinde hizmet görmekte iken kendi binasına geçecektir.

1.ÇAY FABRIKASININ YAPILMASI

Çay kur genel müdürlüğü bilindiği üzere Cumhuriyet Mahallesinde Hoşver ailesine ait 23000 m2 arsayı kamulaştırarak 450-500 tonluk bir çay fabrikası yapmaya başladı ve 2017 ikinci sürgünde deneme üretimine geçecektir. Fabrika inşaatı hızla sürmekte olup Hoşver ailesine sorun çıkarmadan anlaşarak kamulaştırmayı gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum.

BODASARI DERE TAHKIMATI PROJESİ

Sanayi sitemizin olduğu dere olan Bodasarı deremizin ıslahı, cumhuriyet mahallesindeki fabrikanın önünde yapılacak köprü ve yine ilçemizde tektaş-şendere ve subaşı köprülerin projeleri hazırlattırılmış ve vekilimiz Osman Aşkın Bak’ın sıkı takibi ile ihalesi yapılmıştır. Yakın zamanda başlaması beklenmektedir.

LİMAN BAŞKANLIĞININ YENİDEN YAPILMASI

İlçemizde yıllardır bulunan liman başkanlığı sonunda kendi binasında hizmet verecektir. Ödeneği çıkartılmış ve proje aşamasında olup Kirazlık mahallesinde liman içinde Rize mimarisi ile kendi binası yapılacaktır.

ÇAYKUR’UN İKİ FABRIKASININ KALDIRILMA PROJESİ

Çaykur genel müdürlüğümüzle ortak olarak çalışmalar yürüterek sayın eski bakanımız ve genel müdürümüz İmdat Sütlüoğlu beyin de görüşü ile Pazar ilçemizdeki Pazar 1 ve Kirazlık çay fabrikalarının kaldırılarak ilçeden dışarıda bir yeni fabrika yapılması benimsendi ve yer olarak da Sessizdere köyünün altında Beyaztaş Mahallesi ve Yemişli köyü karşısında 30 dönüm yer Pazar’da 2. Fabrika yapımı için kamulaştırma kararı alınmış ve işlemleri sürmektedir. Kaldırılan fabrikaların yerine geniş çaplı hizmet verecek bir otel düşünülmektedir. Bu projeye destek vererek fabrikalarımızı yenileyen ve Pazar ilçemizin önünü açan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere milletvekillerimize eski bakanımız genel müdürümüz imdat beye ayrıca il başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum.

DERE İSLAHI VE DERE KENARINDA YÜRÜYÜŞ YOLU PROJESİ

Hemşin deresinin ıslah ve boşaltma çalışmaları yapılmış ve ayrıca derenin iki yanında tahkimatların Pazar spor için yapılan eğitim kampına kadar yeniden yapılması ve yürüyüş yollarının ve kamelyaların şehir teraslarının yapılması, dere içinde göletlerin oluşturulması için proje hazırlanmaktadır. Proje çalışmaları sürmektedir.”

nurettinince1-001.jpg

“BÖLGEDE YAŞANAN YATIRIM VE GELİŞMELER”

Bölgede yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Başkan İnce, “Ak Parti iktidarı bölgemizde özellikle Rize’mizde çok güzel projelere imza attı. 2002 yıllarını hatırlarsanız Rize’mizdeki bir hasta Trabzon Farabi hastanesine gider muayene olur ve kalp ve diğer önemli ameliyatları büyük şehirlere gider oralarda şifa arardı. Hastaneye 3 kişi giderek bir kişi de ilaç kuyruğunda beklerdi geçmişi hatırlarsak AK Partinin yaptıklarını çok iyi anlarız. Uçağa binmek ayrıcalıkken şimdi otobüs gibi millet uçağa biniyor ilimize hava limanı yapılıyor. Bölge de lojistik merkezi, hava limanı, ovit tüneli güneydoğuyu ve Anadolu’yu Rize’ye bağlayan proje bitince bölge çok büyük bir ivme kazanacak. Bölgemiz sahil yolu ile de büyük bir gelişme yaşadı eskiden tek gidiş gelişli yollar mevcuttu şimdi bölünmüş yol olmayan yer yok gibi, bu yatırımları kazandıran başta cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

“TEŞKİLATÇILIĞI ÖNEMSİYORUZ”

Teşkilat olarak bir bütün olduklarını kaydeden İnce, “Teşkilatımızda kuruluşundan bugüne kadar görev yapmış tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Her arkadaşım kendi çapınca iyi niyetlice çalışmış ve bizlere teslim etmiştir. Bizler de onlardan aldığımız çıtayı yükseklere çıkarmaya çalışıyoruz ki en son seçimde % 66’ya yakın oy aldık ve Pazar ilçemizde ilk defa bu sonuç alındı. Önceki teşkilat mensubu ve yeni teşkilat mensubu arkadaşlarımızın ortak çalışmasıdır. Bizler insan odaklı çalışan bir partiyiz. Teşkilat dışında çalışan ve ortak çalıştığımız paydaşlarımız şunu bilmeli bir ülkenin cumhurbaşkanı insana hizmet edeceksin gerekirse ihtiyaçlının kömürünü evine getirip teslim edeceksin diyorsa vatandaşın hizmetkârı olacaksın diyorsa bizler de bu düşünce ile hareket ederek kanunlar çerçevesinde vatandaşın memnuniyetini ön plana çıkararak çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir. Bazı vesayet odakları bizi zorlasa bile taviz vermemekteyiz. Partimizde görev yapmış tüm teşkilat mensubu arkadaşlarımıza ihtiyacımız olduğunda yanımızda görmekten de mutluluk duymaktayım. Birlikte çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.” diye konuştu.

nurettinince.20150206232339.jpg

Muhtarlar ve STK’lar ile de diyaloglu şekilde çalıştıklarını ifade eden Başkan İnce şunları söyledi: “Muhtarlarımızla ilişkilerimiz çok iyi iki dernek olmasına rağmen teşkilat olarak hiçbir sıkıntımız yok ve Pazar ilçemiz için el ele vererek pazarın çıkarı için birlikte çalışıyoruz. STK ile de pazarın ortak projelerinde zaman zaman toplanarak istişarelerde bulunuyoruz ve düşüncelerini alıyoruz ayrıca bir işi veya işlemi yapmadan teşkilatımızın ilgili komisyonlarında ve pazarın önceden siyaset yapmış büyüklerimizle de istişare de bulunarak karar alıyoruz. Kişisel sorunlarımızı hiçbir zaman Pazar ilçemizin sorunlarının önüne koymuyoruz, koyanlara da müsaade etmiyoruz.” 

nurettinince2.20150208140428.jpg

“REFERANDUM ÇALIŞMALARI”
16 Nisan’da yapılacak halk oylaması ile ilgili de açıklamalarda bulunan AK Parti Pazar İlçe Başkanı Nurettin İnce şunları söyledi: “Halk oylaması; ülkemizde yapılan anayasa değişikliklerinin en kapsamlı ve anlamlı önemli değişiklikleri içermektedir. Yapılacak değişiklik ülkemizde vesayet odaklarını yok edecek hızlı karar alma olanağı sağlayacak, gelişmeyi ve güçlü ülke olma yolunu açacaktır. Yasama ve yürütme tamamen ayrılmış olacaktır. Şimdiki durumda millet iradesini ne kadar ortaya koyarsa koysun mecliste ne kadar çoğunluğun olsa bile iktidar olman ve görevi alman birilerinin (vesayet odaklarının)elinden olmaktadır. Görevi veren makamlarda oturanlar öyle zaman geldi ki kendi parti genel başkanına bile görevi vermediği günleri gördük. Artık yeni düzenleme ile seçilen başkan yetkiyi tamamen milletten alacak ve seçim akşamı kimin iktidar olduğu ve hükümet belli olacak. Koalisyon dönemleri kapanacak. Bu değişikliğin ülkemiz için 1. lige çıkarak gelişmiş ülkelerle aynı ligde olmamıza olanak sağlayacak ve vesayet ortadan kalkacaktır.

akgenc9nurettinince.jpg

PAZAR HALKINA REFERANDUM ÇAĞRISI

Açıklamasının sonunda Pazarlı vatandaşlara seslenen Başkan İnce sözlerini şu şekilde tamamladı: "Halk oylaması ile ilgili Pazar halkımıza da önemli bir mesajım olacak. Çok değerli Pazarlı hemşerilerimiz; Ülkemizde yapılacak olan 16 Nisan 2017 tarihindeki halk oylaması ülkemizin gelecekteki durumunu ve dolayısı ile de bizleri çok yakından ilgilendirmektedir. Anayasa değişikliği ile ilgili halk oylamasını iyi anlamalı ve bu önemli kararı verirken ülkemize ve bölgemize yararlı olacak şekilde karar vermemiz gerekmektedir. Ülke genelinde yapılan yatırımların yanında bölgemize hazırlanan projeler olduğu gibi belediye başkanlığımızla AK Parti olarak ilçemiz için hazırlamış olduğumuz projeler de mevcuttur. İlçemize yapılan Havalimanı projesinin yanında ilçemiz için hedef proje olarak hazırlanan sahil dolgu projemiz ve Hemşin deresi ıslah, peyzaj projesi gibi önemli projelerimiz bulunmaktadır. İktidar partisi olarak ilçemizde son seçimlerle iyi bir ivme yakalamış ve oy oranımızı eskiye nazaran iyi bir seviyeye çıkarmış bulunmaktayız. Bu artış ve başarı siz Pazarlı hemşerilerimizindir. Siyasetin karnesi alınan oy oranları ile belirlenmektedir. Pazar belediyemiz ve teşkilatımızın hazırladıkları veya hazırlayacakları projelerin daha hızlı ve verimli gerçekleşebilmesi için sizlerin bizlere halk oylamasında verecek olduğunuz desteğin çok önemli olduğunu belirtmek isteriz. Ülkemizin hızlı gelişebilmesi, daha verimli ve hızlı yatırımlar yapılabilmesi, ilçemizde yapılacak yatırımların daha etkin şekilde gerçekleşmesi için bizlere Pazar halkı olarak EVET desteğinizi vereceğinizi umuyor saygılarımızı sunuyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
22 Yorum