1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Başsavcılık o olayla ilgili açıklama yaptı
Başsavcılık o olayla ilgili açıklama yaptı

Başsavcılık o olayla ilgili açıklama yaptı

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı küçük kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulmasına ilişkin açıklama yaptı. Bu arada

A+A-

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, Trabzon'un Ortahisar ilçesinde küçük yaşta kız çocuğunun tacize uğraması ve tacizcinin gözaltına alınarak cezaevine gönderilmesiyle alakalı açıklama yaptı. 

Başsavcılığın Twitter hesabından yapılan açıklamada şahsın gözaltı sürecine değinilerek "Trabzon ili Ortahisar ilçesinde 29.10.2018 günü meydana gelen kız çocuğuna yönelik cinsel istismar olayı ile ilgili olarak, bazı basın ve yayın organlarında çıkan haberlerde 'gözaltına alınan şüphelinin serbest bırakıldığı, internette yayınlanan görüntüler ve sosyal medyadaki tepkiler üzerine yeniden yakalama kararı çıkarıldığı...' şeklindeki ifadelere yer verilmiş ise de olay mahallini gören işyeri kamerasından elde edilen görüntülerin Başsavcılığımıza ulaşması üzerine, henüz olay, habere konu olmadan, 30.10.2018 günü şüphelinin gözaltına alınması talimatı verilmiş, sonrasında şüpheli şahıs Trabzon Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alınması sağlanmıştır. Bilahare şüpheli, 31.10.2018 günü cinsel istismar suçundan tutuklanarak ceza infaz kurumuna konulmuştur. Dolayısıyla, sosyal medyada yayınlanan olaya ilişkin görüntülerin, Cumhuriyet savcısı tarafından izlenmesine rağmen, şüphelinin serbest bırakılması söz konusu değildir. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı her daim, Trabzon halkının huzur ve güvenliği için çalışmaya devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

RTÜK'TEN YAYIN YASAĞI

RTÜK, Trabzon’da işlenen cinsel istismar suçuna ilişkin görüntülerin paylaşılmasına yayın yasağı getirdi 

Trabzon’da yaşanan küçük kıza cinsel istismar suçu sonrası olaya ilişkin sosyal medyada paylaşılan video görüntülerine yayın yasağı getirildi. 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), aldığı kararla, cinsel istismar olayının görüntülerinin haber ajanslarında, yazılı ve görsel medya ile sosyal medyada yayınlanmasının yasaklandığını bildirdi.
 
RTÜK’ten yapılan yazılı açıklamada, “Trabzon 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin 31/10/2018 tarihli ve 2018/2949 D.İş sayılı kararı ile; Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2018/16637 soruşturma dosyasına konu cinsel istismar suçuna ilişkin delil kapsamındaki CD görüntülerinin paylaşılmasının yasaklanmasına, ayrıca dosyayla ilgili olarak cinsel istismar suçuna ilişkin kamuoyuna bilgilendirme amacıyla yetkililerce yapılacak açıklama ve basın özgürlüğü kapsamında yasal sınırı aşılmaksızın basın kurumlarınca yapılacak olayın haber olarak sunulması hariç olmak üzere soruşturma ilgili gerçeğe aykırı haber, yorum ve bilgi paylaşımında bulunan şüphelinin kimliğini açık edecek yayın ve yorumda bulunan ve toplum huzurunu bozacak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik edecek, kişileri suç işlemeye teşvik edecek haber ajanslarıyla, yazılı, görsel ve sosyal medya dahil yayınların yasaklanmasına karar verilmiştir. Tüm medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara duyurulur” dendi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
İlgili Haberler