1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. BATUM’DA “ACARA- DOĞU KARADENİZ SPOR ÇALIŞTAYI”
BATUM’DA “ACARA- DOĞU KARADENİZ SPOR ÇALIŞTAYI”

BATUM’DA “ACARA- DOĞU KARADENİZ SPOR ÇALIŞTAYI”

Acara Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Batum’da “Acara-Doğu Karadeniz Spor” çalıştayı gerçekleştirildi.

A+A-

Türkiye’nin Batum Başkonsolosluğu tarafından bir otelde düzenlenen çalıştaya, Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, Acara Özerk Cumhuriyeti Eğitim, Kültür ve Spor Bakan Yardımcısı Valeri Beradze, Acara Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Muhran Vahtangadze, Batum Belediyesi Spor Daire Başkanı İa Şalamberidze ile Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Gümüşhane ve Ordu illerinin Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürleri ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Artvin Temsilcisi Berna Kirişturna katıldı.

acara3.jpg

Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, yaptığı konuşmada, Başkonsolosluk olarak Gürcistan ile Türkiye’nin sınıra yakın bölgeleri olan Acara ile Doğu Karadeniz arasında düzenlediklerini ilk defa spor çalıştayı düzenlediklerini belirterek, “Bunun devamı gelecek. İki bölge sporcuları arasında devam eden ilişkiler söz konusu. Çalıştayla iki tarafın spor yetkilerini bir araya getirdik. Öncelikle birbirlerini tanımalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Toplantıda spor alanında işbirliği tüm boyutları ile ele alındı. Branşlar üzerinden görüşüldü, mevcut çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Önümüzdeki dönem yapılacak faaliyetler hakkında bilgiler verildi ve bir yol planı hazırlandı. İlk aşamada bir çalışma grubu oluşturuldu ve bu çalışma grubunun toplantısını da önümüzdeki günlerde Batum’da ev sahipliğimizde düzenleyeceğiz. Çalıştay’da ele alınan konular 2 gün sürecek bu toplantıda derinlemesine ele alınacak ve yol planı detaylandırılacak. Bir sonraki aşamada antrenörler toplantısı düzenlemeyi planlıyoruz. Çeşitli branşlarda antrenörleri bir araya getireceğiz. Devamında ise ortak kamplar ve ortak müsabakalar düzenleyerek genç sporcuları yetiştirmeye yönelik ortak faaliyetler gerçekleştirmek istiyoruz. İki tarafta da isteklilik oldukça yüksek. Spor alanında Doğu Karadeniz Türkiye’de öne çıkıyor. Acara ise Gürcistan’da spor alanında önde gelen bölgelerden. Dolayısıyla biz bu iki bölgeyi aradaki sınırı ortadan kaldırarak birleştirmek, birbirlerinin tesislerinden faydalanmalarını sağlamak ve tecrübe paylaşımı başta olmak üzere ortak çalışmalar yapılmasını sağlamak istiyoruz. Hedefimiz iki bölgenin dolayısıyla Türkiye ile Gürcistan’ın spor alanında gelişmesi ve bunu yaparken de iki ülkenin gençlerinin, sporcularının ortak hareket etmesi ve ilişkilerin daha da gelişmesi. Judo, tekvando, güreş, hentbol, voleybol, basketbol ve masa tenisi başta olmak üzere birçok spor alanı iş birliğinin kapsamında yer alacak. Türkiye’de tesisleşme bakımından iyi seviyedeyiz. Gürcistan ise tecrübe ve antrenör sayısı bakımından iyi konumda. Dolayısıyla biz bunları birleştirip iki tarafın da faydasına olacak çalışmalar yapmak istiyoruz” dedi.

acara2.jpg

Spor alanında başlattıkları bu çalıştayları diğer alanlarda da devam ettirmeyi planladıklarını ifade eden Temizkan, “Sınır bölgeleri arasındaki ilişkiler iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi bakımından itici güç sağlayabilir. Biz de burada mevcut enerjiyi kullanıp iki bölge arasındaki ilişkileri geliştirmeye çalışıyoruz. Acara Hükümeti ile sınıra yakın illerimizin Valilikleri ve Belediye Başkanlıkları başta olmak üzere tüm ilgililer çalışmalarımızı destekliyor” ifadelerini kullandı.

acara1.jpg

Acara Spor Bakan Yardımcısı Valeri Beradze ise, “Türkiye’nin Doğu Karadeniz illeri ile Batum arasında gerçekleştirdiğimiz spor çalıştayı her iki ülkeleri için çok önemli bir görüşme oldu. Spor alanındaki işbirliğimizin daha da geliştirilerek ilerleyeceğine inanıyorum. Bugünkü çalıştayın amacı da buydu. İleriye atılan somut ve güzel bir adım olarak değerlendiriyoruz. Aynı zamanda iki ülke arasında uluslar arası ortak spor turnuvaları düzenlenecek. Bu çalıştayda ortak bir çalışma grubu oluşturmaya karar verdik. Ortak çalışma gurubunun oluşturulmasının ardından çalışmalarımız daha da somut hale getirilecek” diye konuştu.

Yaklaşık iki saat süren çalıştayda katılımcılar her iki ülkede sporun gelişmesi konusunda fikir alışverişinde bulunmasının ardından çalıştay sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız