1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. BATUM'DA SÖKÜLEN MİNARE YERİNE TAKILDI
BATUM'DA SÖKÜLEN MİNARE YERİNE TAKILDI

BATUM'DA SÖKÜLEN MİNARE YERİNE TAKILDI

Batum'da Müslümanlara ait caminin sökülen minaresi yapılan girişimler sonrası yeniden yerine takılırken bir grup papaz olaya böyle tepki gösterdiler:

A+A-

Gürcistan'ın güneybatısındaki Samtshe-Cavaheti bölgesine bağlı Adigeni belediyesinde bulunan Çela köyü camiinin minaresinin yetkililer tarafından zorla sökülerek götürülmesi olayı, Gürcistan Müslümanları tarafında büyük bir tepkiyle karşılanmıştı.

Batum Şehrinde minarenin sökülmesi sonrası Ilia Chavchavadze Meydanı önünde toplanan yüzlerce kişi “Minare için özgürlük” sloganları atarak yürümüşlerdi.

minare-sokuldugunde-musluma.jpg

Musab Demir, bölgeden yaptığı açıklamada, "Çela köyünün bağlı olduğu Adigen il yerel yönetiminin minarenin önceki yerine konulması, iade edilmesi kararını vermesi üzerine minare Çela köyüne getirilerek eski yerine konuldu. Müslüman Gürcü halkının ciddi mücadelesi sonucu yapılan yanlıştan dönülmüş oldu.” dedi.

Minarenin tekrardan yerine konulmasına tahammül edemeyen bir grup papaz Çela köyüne gelerek minarenin tekrardan yerine konulmasını protesto ettiler. Tepkilerini dua etme suretinde gösterdiler.

batum01.jpg

Polis de olay yerine gelerek köy halkı ve gelen papazlar arasında olay çıkmaması için önlemler aldı. Ayrıca ilk minare sökülmesi olayında bu durma mani olmaya çalışan Müslümanlar hakkında açılan davadan da beraat kararı çıktı.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız