1. HABERLER

  2. BİLİM - TEKNOLOJİ

  3. Bilgisayarlarda yeni tehlike!
Bilgisayarlarda yeni tehlike!

Bilgisayarlarda yeni tehlike!

Rootkit virüsü, sistem dosyalarını değiştirerek dışardan erişim yapılmasını sağlıyor.

A+A-

"Rootkit" (Kök Kullanıcı) adı verilen virüsün bulaştığı bilgisayarlarda, Windows işletim sistemi için son güvenlik güncellemelerinin yapılamadığı uyarısı geldi.

Uzmanlar, rootkit virüslerinin, sistem dosyalarını değiştirerek dışardan erişim yapılmasına olanak sağlayan ve kendini gizleyen programlar olduğunu belirterek, son güncellemelerin, sistem "Alureon" rootkit virüsü bulaşmışsa bunu fark edebildiğini ve kurulumu durdurduğunu kaydettiler.

Güvenlik güncellemelerinin yapılamamasını incelemeye aldığını bildiren Microsoft yaptığı açıklamada, Şubatta yayımlanan benzer güncellemelerin de Alureon rootkit virüsü bulaşmış bilgisayarlarda kurulamadığına işaret etti.

Windows için 16 Nisanda yayımlanan son güncellemelerden bazıları, rootkit virüslerinin saklandığı işletim sisteminin çekirdek ve merkezindeki sorunları gidermeye yönelikti.

Alureon bulaştığında, virüs internet trafiğini izliyor ve kullanıcı isimleri, şifreler ve kredi kartı numaralarını kaydederek, hackerlara zemin hazırlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum