1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. BİYO KAÇAKÇILIKTA KARADENİZ LİDER!
BİYO KAÇAKÇILIKTA KARADENİZ LİDER!

BİYO KAÇAKÇILIKTA KARADENİZ LİDER!

Bölge illerinden Trabzon, Rize’nin de yer aldığı listede endemik bitki kaçıran 17 ülkenin vatandaşına toplam 1 milyon TL ceza kestiği bildirildi.

A+A-

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı'nın, biyolojik kaçakçılıkla mücadele kapsamında, endemik bitki kaçıran 17 ülkenin vatandaşına toplam 1 milyon TL ceza kestiği bildirildi. Bakanlık yetkilileri, biyo-kaçakçılığın en fazla Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu illerinde yoğunlaştığını açıkladı.

Bakanlık Türkiye genelinde uyguladığı proje kapsamında Türkiye’nin Biyolojik Çeşitlilik Haritası’nı çıkartacak. Bölge illerinden Trabzon, Rize’nin de yer aldığı listede, Ankara, Tekirdağ, Kırklareli, Bursa, Yalova, Çanakkale, Edirne, Manisa, Aydın, Afyonkarahisar, Uşak, Burdur, Isparta, Adana, Osmaniye, Konya, Nevşehir, Düzce, Sinop, Karabük, Samsun, Tokat, Erzurum, Ağrı, Van Muş, Sivas, Tunceli ve Gaziantep illeri yer alıyor. Bakanlık 2014 yılı sonuna kadar biyolojik çeşitlilik envanter ve izleme çalışmaları yürütecek. 2018 yılına kadar 81 ilde gerçekleştirilecek çalışmalar kapsamında Türkiye'nin "Biyolojik Çeşitlilik Haritası" çıkartılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum