1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. BİZE HER YER TRABZON DA TRABZON NERESİ?
BİZE HER YER TRABZON DA TRABZON NERESİ?

BİZE HER YER TRABZON DA TRABZON NERESİ?

Trabzon'da “Bize Her yer Trabzon da, Trabzon neresi?” konulu konferans gerçekleştirildi!

A+A-

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafından düzenlenen “Bize Her yer Trabzon da, Trabzon neresi” konulu konferans Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Seyfullah Kınalı, Çevre ve Şehircilik eski Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bölge illerinin kent konseyleri başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşların hazır bulunduğu konferansın açılış konuşmasını yapan Trabzon Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı, “ ‘Bize Her yer Trabzon’ sözü içi boş bir ifade değil; bu kenti, bu kentin insanını anlatan muhteşem bir mesajdır” dedi.

trabzon02.jpg

Doç. Dr. Teyfur Erdoğdu’nun moderatörlüğünü yaptığı konferansta Prof. Dr. Sezen Şener Komsuoğlu, Yrd. Doç. Dr. Reşat Sümerkan, Tahsin Bulut, Hasan Soygüzel, Tarihçi Mehmet Akif Bal ve Yapımcı-Yönetmen Adem Kılıç Trabzon’u, dünü ve bugünüyle özetledi.

Prof. Dr. Komsuoğlu sunumunda geçmişten günümüze Trabzon’un önemine değinirken, “Osmanlı Bankası kurulduğunda İstanbul’dan sonra kredi vermeye başladığı ilk şehir Trabzon’dur. Bu banka Trabzon’da kredi verdiğinde Ankara’da sadece mevduat topluyordu. Türkiye’yi yurt dışında İstanbul takımlarından sonra ilk kez Trabzon takımı temsil etmiştir” dedi ve “Benim çocukluğumda Trabzon’da evlerin bahçelerinde mimozalar, manolyalar vardı. Ben bunları geri istiyorum. Bu da eğitimle olacak” ifadelerini kullandı.

Konferansın moderatörlüğünü üstlenen Doç. Dr. Teyfur Erdoğdu da şehirlerin bazı sembolleri olduğunu belirterek, İstanbul Ayasofya’sının İstanbul için olduğu gibi Trabzon Ayasofya’nın da Trabzon için cami olarak bir sembol olduğunu ve bu nedenle cami olarak ibadete açılmasını doğru bulduğunu kaydetti.

trabzon01.jpg

Soru-cevaplarla tamamlanan konferansın sonunda değerlendirme konuşması yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Seyfullah Kınalı, Trabzon’daki gelişmeler ve yaşanan değişime dikkat çekti.

Trabzon’un 2009-2015 arasında yaşadığı değişim ve gelişimi hiçbir dönemde yaşamadığını ifade eden Kınalı, “2009 yılındaki Trabzon’un genel fotoğrafına bakın, bir de şimdi ki genel fotoğrafına bakın. Arada çok büyük fark var. Zağnos Vadisi, Tabakhane Vadisi, Ayasofya, Çömlekçi ve diğer kentsel dönüşümlerle Trabzon’un yüzü değiştirildi. Trabzon modern yaşam alanlarına kavuştu ve bu doğrultuda birçok çalışma da sürdürülüyor. Türkiye’nin en yaşanılabilir illerinden biri olan Trabzon, her geçen gün çok daha yaşanılabilir bir hale geliyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum