1. HABERLER

  2. YÖREDEN ESİNTİLER

  3. Boğalar düzlüğe indi! İZLE
Boğalar düzlüğe indi! İZLE

Boğalar düzlüğe indi! İZLE

2007 yılının ilk boğa güreşleri Artvin'de başladı. Karadenizde baharın gelmesiyle başlayan boğa güreşleri festivallerin de vazgeçilmezi.

A+A-

Artvin'in Yusufeli ilçesi Sarıgöl mevkiinde 2007 yılının ilk boğa güreşleri yapıldı.
Yusufeli Kaymakamı Kenan Eskin, bu tür etkinliklerin birlik beraberlik, bireyler arası ilişkilerin gelişmesi ve köyler arası kaynaşmanın sağlanmasında önemli katkı sağladığını belirtti.
Toplam 105 boğanın kıyasıya güreştiği müsabakalarda, boğa sahipleri kadar güreşleri izlemeye gelenler de heyecanlandı. Zaman zaman boğalar arena dışına taşarak güreşe devam etti.

Sezonun ilk boğa güreşi olması sebebiyle katılımın fazla olduğu güreşlerde birinci ve ikinci olan boğaların sahiplerine para ödülleri verildi.


Destede birinciliği Rasim Cicioğlu'nun boğası, ikinciliği Emin Sarıkaya'nın boğası, ayakta sponsorluğunu Yusufeli MHP İlçe Başkanı Hikmet Taşçı'nın yaptığı İbrahim Eren'in boğası birinci, Tevrat Yılmaz'ın boğası ikinci oldu. Küçük ortada Kadir Çınar ise Ali Kaya'nın boğaları birinciliği paylaştı. Büyük ortada İbrahim Yıldırım adına güreşen boğa birinci, Kadir Çınar'ın boğası ikinci geldi. Başaltında Yıldırım Kasap adına güreşen boğa birinci, Osman Özgüler'in boğası ikinci oldu. Başpehlivanlığı Ahmet Kasap'ın boğası kazandı. ikinciliği İbrahim Yıldırım'ın boğası elde etti. Güreşlerde İbrahim Yıldırım adına 4 boğa güreşti. Bunlardan üçü dereceye girerken biri derece yapamadı.

Güreşleri siyası parti ilçe başkanları ile Olur, Oltu ve Narman'dan çok sayıda daire amiri izledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum