1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Boğalar seyirci kovaladı!
Boğalar seyirci kovaladı!

Boğalar seyirci kovaladı!

Artvin'in Murgul ilçesine bağlı Özmal köyünde yapılan boğa güreşleri ilginç görüntülere sahne oldu. Boğalar seyircileri kovaladı.

A+A-

Kıran kırana mücadelelerin yaşandığı güreşlerde arena dışına çıkan boğalardan bazıları rakiplerini yakındaki ormana kadar kovaladı, boğa sahipleri arasında sert tartışmalar yaşandı. Festivalde ayrıca, buzağılar da güzellik yarışmasında jürinin karşısına çıktı.
Özmal köyünde, Köyü Geliştirme ve Kalkındırma Derneği tarafından düzenlenen Geleneksel Boğa Güreşleri Kültür ve Sanat Festivali'ne, çevre ilçelerden getirilen 80 boğa katıldı.


Yaklaşık 3 bin kişinin izlediği güreşlerde, sıcak havanın altında şemsiye açan seyirciler, yer bulamayınca ağaçlara tırmandı.

Sahiplerinin tezahüratlarla boğalarına destek verdiği güreşlerde, bir bayan "haydi oğlum,haydi koçum, haydi yavrum, göster kendini “ diyerek uzun süre dil döktü. Boğaların zaman zaman alan dışına taşması izleyenlere zor anlar yaşattı. Gün boyu devam eden güreşlerde, Rize Çamlı Hemsin'den getirilen Rıdvan Kesici'nin boğası baş boğalığı elde ederek, sahibine 2.bin 500 ytl para ödülü kazandırdı. Toplam 6 kategoride yapılan boğa güreşlerinde, derece alan boğaların sahiplerine toplam 8.bin 500 ytl para ödülü verildi. Sıcak havanın altında neşe ile geçen boğa güreşleri boğaların final karşılaşmalarında boğasının yenilgisini hazmedemeyen boğa sahipleri arasında sert tartışmalar yaşandı.
Öte yandan, Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından hayvancılığı teşvik amacıyla bu yıl 4. düzenlenen 15 buzağının katıldığı güzellik yarışmasında, montofon kategorisinde Erol Öztürk, Simental'de ise Bahri Demirci'ye ait buzağılar “Buzağı Güzeli” seçildi. Buzağı güzeline altınını Murgul Kaymakam Halil Avşar, Damar Belediye Başkanı Yaşar İnan,Garnizon Komutanı Albay Birol Şimşek takarken, ilk 6 sırayı alan buzağıların sahiplerine birer altın dağıtıldı.
Özmal Köyü Muhtarı Osman Hacıoğlu, Dernek Başkanı Mehmet Şehoğlu, Yardımcısı Kemal Karal, "2. ligdeki boğalarımız 1. ligde, yani Kafkasör 1. liginde karşılaşmak için mücadele veriyor. Boğalarımıza güveniyoruz. 1. ligde de, finalde de biz olacağız. Bu etkinliği hazırlarken ekonomik anlamda çok zorlanıyoruz.” dediler.
Öte yandan açık artırma ile satılığa çıkarılan bir koç 2.bin ytl ile AK Parti'den milletvekili aday adayı İlyas Demirci tarafından satın alındı, tekrar derneğe katkı amacıyla bağışlandı. İlyas Demir “Ben ağa seçilmek yerine, milletimin hizmetçisi olmak isterim, ağa milletimin kendisidir. Bu arada siyaseti gözetemezsizin memleketimizin bu güzel insanlarına hizmet vermenin gayreti içerisindeyiz. “dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız