1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Bu belirtiler doktorluk eder!
Bu belirtiler doktorluk eder!

Bu belirtiler doktorluk eder!

Her iki ölümden birinin nedeni olan kalp krizi, genç yaşlı dinlemiyor. O yüzden bu belirtileri yaşarsanız acil yardım isteyin.

A+A-

Hem sevginin, sevincin hem hüznün ve üzüntünün sembolü olan kalp bu tanımlara uygun bir özellik taşıyor. Bu hassas organımızdaki bozukluklar en önemli ölüm nedenlerini oluşturuyor.
Eldeki veriler ülkemizde halen 2.8 milyon kişinin kalp-damar hastası olduğunu gösterirken, bu sayıya her yıl 300 bin kişi ekleniyor. Yine istatistiklere göre, yılda 200 bin vatandaşımız kalp-damar rahatsızlıklarına bağlı olarak hayatını kaybediyor.
Dünyada her gün 50 bin kişi kalpten ölüyor. Yılda ölenlerin sayısı 17 milyonu aşıyor. Bunların yarısını kadınlar oluşturuyor. Uzmanlara göre, dünyada ve ülkemizde 1 numaralı ölüm nedeni olan kalp krizinin uyarıcı işaretlerinin iyi bilinmesi gerekiyor.
KALP HASTALIKLARININ SEBEPLERİ
Yanlış beslenme alışkanlıkları, aşırı stres, hareketsizlik, aşırı fiziksel yorgunluk genç yaşlarda kalp krizine davetiye çıkarıyor. Göğüste sıkıştırıcı veya baskı tarzında ağrı, dolgunluk hissi kalp krizinin en sık görülen belirtileri arasında yer alıyor.
BU BELİRTİLERE DİKKAT
Göğüs ağrısının omuza, kollara, sırta, çeneye ve mideye yayılabildiğine dikkat çeken uzmanlar, sersemlik hissi, terleme, bulantı-kusma, nefes darlığı çarpıntı, soğuk terleme veya baş dönmesinin de göğüs ağrısına eşlik edebileceğini belirtiyor.
Uzmanlar, kalp krizi belirtileri söz konusu olduğunda muhakkak tıbbi yardım istenmesi gerektiğini hatırlatıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız