1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Bu hap sigarayı kesin bıraktırıyor
Bu hap sigarayı kesin bıraktırıyor

Bu hap sigarayı kesin bıraktırıyor

Sigara ve alkol bağımlılığından kurtulmak artık bir hapa bakıyor. Yeni piyasaya çıkan hap 12 haftada sonuç veriyor...

A+A-

Yeni yılda ilaç üreticileri tiryakileri mutlu edecek yeni ürünlere imza attılar. Bunların başında sigara ve alkol geliyor. Yakın zamanda eczanelerde yerini alacak olan sigara hapı, yüzde 44 oranında başarı sağlıyor.
Bugüne kadarki en etkili sigara bıraktırıcı hap olarak lanse edilen ilaç, Viagra'nın mucidinin imzasını taşıyor. İlaç geçen ay ABD ve Avrupa Birliği ülkelerinde ruhsat alarak kullanıma girdi.
İlacı kullanan 2 bin kişiden yüzde 44'ü 12 hafta sonunda sigarayı bıraktı. Uzmanlar etken maddesi "vareniclin tartrat" olan ilacın sigarayı bırakmak isteyenlere büyük kolaylık sağlayacağını söylüyorlar.
Nikotine set çekiyor
İlaç, nikotinin beyne yapışarak zevk verici hormon salınımının önüne geçiyor. Böylelikle sigara içerken ortaya çıkan ödüllendirilme ve yoksunluk mekanizmaları engelleniyor. Yani bu ilacı kullanmaya başladığınızda sigara size eskisi kadar zevk vermiyor.
12 hafta şart
İlacın en az 12 hafta kullanılması gerekiyor. Maliyeti ise günlük 1.95 euro... İlacın bugüne kadar rapor edilen tek yan etkisi, kullanımdan itibaren üç ay devam edebilen mide bulantısı...
Bu ilacı kullanan kişiler sigarayı bıraktığı gibi alkol tüketimini de azaltıyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum