1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Bu köprüden geçmek yürek ister
Bu köprüden geçmek yürek ister

Bu köprüden geçmek yürek ister

Her gün Çoruh Nehri'ne düşme tehlikesi ile asma köprüden araçlarıyla geçiyorlar

A+A-

Artvin’in Yusufeli ilçesi Çoruh Nehri üzerindeki çelik halatlı ahşap köprüden tonlarca ağırlıktaki araçlarla geçmek zorunda kalan şoförler her gün korku dolu anlar yaşıyor.

kopr7.jpg
 
Çelik halatlara bağlı 50 metre uzunluğunda ahşap köprü yörede daha çok yayalar ve küçük araçlar tarafından kullanılırken, bölgedeki baraj şantiyesine ve kömür deposuna giden büyük araçların kullanacağı başka bir yol olmaması nedeniyle kamyon, kepçe ve mikser gibi tonlarca ağırlıktaki araçlar da köprüyü kullanıyor.

kopr5.jpg

Araçların geçişi sırasında köprüden gelen sesler ve köprünün aşırı derecede sallanması herkesin korku dolu anlar yaşamasına neden oluyor.

kopr4.jpg
 
Bölgede başka bir geçiş alanının olmadığını ve bu nedenle asma köprüyü kullanmak zorunda olduklarını belirten Kamyon şoförü Celal Yurtseven, “Ölümü göze alarak her gün bu köprüyü kullanmak zorundayız. Acaba halatlar kopacak mı diye tedirgin oluyoruz ancak ekmek parası için ölümü göze alıp köprüden geçiyoruz” dedi.

kopr3.jpg
 
Yaklaşık 28 ton ağırlığındaki beton yüklü mikser ile asma köprüden sık sık geçmek zorunda kalan mikser şoförü Hüseyin Arslan ise “Bu köprü sırat köprüsü gibi, biz bu dünyada bu köprüden geçiyoruz ki öbür dünyada rahat geçelim” diyerek yaşadıkları durumu esprili bir şekilde anlatıyor.

vid1.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız