1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Bu köyde 15 yıldır TV yasak!
Bu köyde 15 yıldır TV yasak!

Bu köyde 15 yıldır TV yasak!

Rize’nin İkizdere ilçesindeki en uzak köylerden birisi olan Cimil-Ortaköy’ de 15 yıldan beri köylülerin isteği ile konulan TV izleme yasağı halen devam ediyor.

A+A-

İSMET KÖSOĞLU - Ortaköy Muhtarı Hüseyin Kumbasar konu ile ilgili yaptığı açıklamada “15 yıldan beri köyümüzde TV Seyretmiyoruz. Köyümüz çoğunlukla gurbetçidir. Genellikle İstanbul, Ankara ve Samsun’da ikamet eden köylülerim çocukların da okulları tatile girdiğinde yaz ayları hep köye gelirler. Şehirdeki evlerde zaten TV var. Bütün yıl şehirde TV seyreden hemşerilerimle 15 yıl önce Ortaköy’deki evlere TV sokmama kararı aldık. TV seyretmiyoruz ama haberleri öğrenmek için radyo dinliyoruz. Birbirimize hasret kalmışız, zaten çoğumuz birbiriyle akrabadır. Komşuluk ve akrabalık ilişkilerini korumak için uyguladığımız bu yasağa bütün köylülerimin uyması en çok beni memnun ediyor. Köyümün bu konu dolayısıyla reklâmı da her yıl yapılıyor. İlçeye uzak köyümüzün yolu kış mevsimine 4 ay ulaşıma kapalı kalmaktadır. Kışın 10 hanenin yaşadığı köyde yazın 80 ailemiz gelerek tatil yapmaktadır” dedi.
 
Köylerinde 15 yıldır uygulanan TV seyretme yasağı hakkında görüşlerini belirten Orhan Kumbasar (63), “İstanbul’dan buraya dinlenmeye ve komşularımızı görmeye geliyoruz. TV izleyerek zaman öldürmektense komşularımızla sohbetler ederek hasret gideriyoruz. Yıllardır uyguladığımız bu yasaktan memnunuz” dedi.

Köylülerden Fahrettin(70) ve Kemal kumbasar(75) ise “Buraya gurbetten gelenler çoğunlukta. Yılda bir kez gelenler her akşam bir komşumuzun evinde toplanıyoruz. Sohbete edip ihtiyaçlarımızı konuşuruz. Evimize TV getirmedim zaten. Böyle tatil daha güzel oluyor’ dediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız