1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Bu yıl organik çayda 32 bin dekardan 40 bin dekara geçilecek
Bu yıl organik çayda 32 bin dekardan 40 bin dekara geçilecek

Bu yıl organik çayda 32 bin dekardan 40 bin dekara geçilecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 32 bin dekar olan organik çay tarım havzasının bu yıl 40 bin dekara çıkarılacağını söyledi.

A+A-

Bir dizi incelemelerde bulunmak için geldiği Rize’de ÇAYKUR Genel Müdürlüğü'nü ziyaret ederek sivil toplum örgütleri temsilcileri ve bürokratlarla basına kapalı bir toplantı yapan Bakan Fakıbaba, toplantı sonrasında basın mensuplarının organik çay tarımı ile ilgili sorularını cevapladı.

bakan03.jpg

Gıda ve Tarım Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, yaptığı açıklamada “Tüm paydaşlarla bir araya gelerek çayı konuştuk. 'Problemler nedir nasıl çözebiliriz?' diye konuştuk. Çok faydalı bir toplantı oldu. Şunu büyük bir mutlulukla tespit ettim. Bütün paydaşlar organik tarım için herkes gönüllü. Artık organik tarıma geçelim diyorlar. Ama ürünün miktarı azalmadan nasıl geçeriz bunların planlamasını yapalım diyorlar. Organik tarıma geçtiğimiz zaman nasıl geçeceğiz, nerelerde geçeceğiz, bununla ilgili değerlendirmeler yaptık. Planlı bir şekilde organik tarıma geçeceğiz. Bende bir Tarım Bakanı ve hekim olarak gerçekten azottan, nitrattan, fosfordan bu toprağın mümkün olduğu kadar temizlenmesi gerektiğine inanıyorum. Bunun bir takvimini ve planlamasını bir yolunu çizip ona göre hareket edeceğiz. Bir yol haritası olacak. Bir yol haritası plan program olmadan bunu başarmamız mümkün değil. Bu plan projeyi sadece Ankara’da bizler değil, bütün paydaşlar ve sivil toplum örgütleri ve üreticilerle beraber yapacağız. Bir çay kanunu var. Bunun güncellenmesi söz konusu. Ben 5,5 aydır bakanım bu konuyla ilgili tüm arkadaşlarımızla çalışıyoruz” dedi.

bakan02.jpg

Çay ürünün sadece Rize değil Türkiye içinde önemli olduğunu belirten Bakan Fakıbaba “32 bin dekar olan organik çay tarım havzası bu yıl 40 bin dekara çıkarılacak. Bizde bu 40 bini nasıl artırabiliriz diye çalışıyoruz. Ürün kaybı olmadan bunu nasıl yapabiliriz ve nerelerde yapabiliriz çalışması içerisindeyiz. Çay bizim için çok önemli. Sadece Rize için değil Türkiye için önemli. Stratejik bir ürün olduğunu biliyoruz. Tarım Bakanı olarak Rizeli üretici nasıl düşünüyorsa benim de öyle düşüneceğimden emin olabilirsiniz” diye konuştu.

bakan01-002.jpg

ÇAY BAHÇESİNDE ÇAY BİTKİSİNİ İNCELEDİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba bir dizi incelemelerde bulunmak için geldiği Rize’de Ardeşen ilçesindeki programına geçerken yol üstünde bulunan çay bahçesinde incelemelerde bulundu. 

fakibaba4.jpg

Yol üstündeki çay bahçesinde Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile birlikte incelemelerde bulunan Fakıbaba, “Çayı çok seviyorum, günde en az 20 bardak çay içiyorum. Ayrıca Ramazan ayında iftarda ilk akla gelen çaydır. O yüzden çay önemli” dedi.
Çay yapraklarından koparan ve beraberindeki ÇAYKUR yetkililerinden bilgi alan Fakıbaba daha sonra Ardeşen'e hareket etti.

fakibaba3.jpg

fakibaba2.jpg

fakibaba1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum