1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. ÇAMLIHEMŞİN’DE ÇIRPMA TELLİ, ÖNLÜKLÜ, KEPLİ SENFONİ
ÇAMLIHEMŞİN’DE ÇIRPMA TELLİ, ÖNLÜKLÜ, KEPLİ SENFONİ

ÇAMLIHEMŞİN’DE ÇIRPMA TELLİ, ÖNLÜKLÜ, KEPLİ SENFONİ

​Başbakanlık Tanıtma Fonu katkılarıyla, Türkiye’den ve dünyadan ünlü pasta şeflerinin katılımıyla "Dünya Perspektifinden Türkiye’de Pastacılık" paneli Çamlıhemşin Ayder yaylasında, Kaçkar Resort Hotel’de gerçekleşti

A+A-

Çamlıhemşin Pastacılar Festivali bünyesinde yapılan konserde bir ilk yaşandı ve Turkey Symphony Orchestra Zilkale’de, senfonik nağmeler eşliğinde, çırpma telli, önlüklü, aşçı kepli ve halk müziği eşliğinde senfonik nağmelerle bezenmiş bir konser verdi.

konser6-001.jpg

200 yıllık bir pastacılık sektörü geçmişine sahip olan Çamlıhemşin’de, Çamlıhemşin Eğitim ve Kültür Derneği ve Aral Group işbirliği ile bu yıl birincisi düzenlenen ve geleneksel hale getirilmesi düşünülen Çamlıhemşin Pastacılar Festivali bünyesinde organize edilen etkinlikler çerçevesinde Zilkale’de Turkey Symphony Orchestra eşliğinde Anadolu motifli ve Anadolu türkülerinden oluşan bir konser verildi.

konser5-001.jpg

DÜNYA PASTACILARI ÇAMLIHEMŞİN’E GELECEK

Konser öncesinde Çamlıhemşin Derneği Başkanı Metin Gültan açılış konuşması yaparak, “ilki yapılan Pastacılar Festivalinin, ikincisi de 20 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak. Çamlıhemşin, Dünya Pastacılarını ağırlamak gibi bir konsept taşıyacak.” dedi.

Bölgenin kültürel özelliklerini de öne çıkarmayı amaçlayan festival kapsamında yapılan panel Türkiye ve dünyadan önemli pasta şeflerini bir araya getirdi.

Paneli Marsa’nın Master şefi Yaşar Sadıkoğlu yönetti.

konser4-001.jpg

Panelde AAK Unipro Turkey Pasta Şefi Niyazi Çapraz, Chocolate Akademi Türkiye Müdürü Marc Pauquet, Batum Sheraton Hotel Pastane Şefi Avtandil Lortkipanidze ve Batum Hilton Hotel Pastane Şefi Svetlana Gogitidze de konuşmacılar arasında yer aldı.

konser3-001.jpg

TURKEY SYMPHONY ORCHESTRA

ZilKale’de muhteşem bir seyirci eşliğinde verilen konseri Turkey Symphony Orchestra şefi Tayfun Bozok yönetti.

Orkestra eşliğinde çalan müziğe Tenor Aykut Çınar türküleri ile eşlik etti. Yöresel tulumun da yer aldığı konsere seyirciler de türküleri ile eşlik ettiler.

konser2-001.jpg

Konser; alkışlar eşliğinde 2 kez bis yapılarak uzatıldı. Konser sona erdikten sonra dernek yöneticileri ve festival görevlileri eşliğinde kapanış pastası kesildi. 

konser1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız