1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. ÇAMLIHEMŞİN'DE SIRADIŞI BİR FESTİVAL
ÇAMLIHEMŞİN'DE SIRADIŞI BİR FESTİVAL

ÇAMLIHEMŞİN'DE SIRADIŞI BİR FESTİVAL

Uluslararası Pastacılar Festivali’nin ilki bugün dünyaca ünlü pastacıları yetiştiren Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde başladı.

A+A-

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi bu yıl ilginç bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Türkiye’de bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Pastacılar Festivali Çamlıhemşin İlçesi’nde başladı.

fest7.jpg

20 Mayıs Dünya Kek ve Pasta Günü‘ne denk getirilen organizasyona Türkiye’nin çeşitli yerlerinde faaliyet gösteren bir çok pasta firması katıldı. Etkinlik kortej yürüyüşü ve tarihi kemer köprü üzerinde gerçekleştirilen sembolik kurdele kesimi ile başladı.

fest5.jpg

Çamlıhemşin Eğitim ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen organizasyona Vali Ersin Yazıcı, Rize Milletvekilleri Hayati Yazıcı, Nusret Bayraktar ve Hasan Karal, İl Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. İsmet Cansaran, Çamlıhemşin Kaymakamı Aziz Gölbaşı, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, Çamlıhemşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Engin Albardak, Çamlıhemşin Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Metin Gültan, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Yönetim Kurulu üyesi Sabahattin Okumuşoğlu, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice ile çok sayıda vatandaş katıldı.

fest1-001.jpg

Tulum eşliğinde ilçe çıkışına kadar gerçekleştirilen kortej yürüyüşü sonunda pastacılar kütüğünün açılışı yapıldı.

Daha sonra Çamlıhemşinli pasta ustaları tarafından 80 kilogram malzeme kullanılarak 2 günde tamamlanan "Fırtına Deresi üzerinde kemer köprü" figürlü pasta kesildi.

4 gün devam edecek festival kapsamında ayrıca pasta yapımı, pastacılık tarihiyle ilgili belgesel gösterimleri ve söyleşiler de gerçekleştirilecek.

fest8.jpg

Festivalin açılış programında açıklamalarda bulunan Vali Ersin Yazıcı, Çamlıhemşin bölgesinde bir kültür turizmi yapılmakta olduğunu ve yörenin pastacılık kültürünün de bunun bir parçası olduğunu söyledi.

İlleri ayakta tutan dinamiklerinin birçok farklı yönlerinin bulunduğunu ifade eden Vali Yazıcı, festivalin bir turizm etkinliği kapsamında ele alındığını ve bölgenin pastacılık kültürünü tanıttığını söyledi. Bölgenin kültürel geçmişinde vazgeçilmeyen bir öneme sahip pastacılığın, gelecek kuşaklara daha sağlıklı bir şekilde aktarılması açısından bu festivali çok önemli bulduğunu ifade eden Vali Ersin Yazıcı, “Festivalin düzenlemesinde emeği geçen herkesi kutluyor, çok teşekkür ediyorum." dedi.

fest6.jpg

Etkinliğin son gününde ödüllü Ayder Boğa Güreşleri'nin ardından yüzlerce kişinin katılımı ile pasta savaşı yapılacak.

fest4.jpg

fest3-001.jpg

fest2-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum