1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Canca akrabaları Ankara’da buluştu
Canca akrabaları Ankara’da buluştu

Canca akrabaları Ankara’da buluştu

43 farklı soyadı ile geniş bir yelpazeye yayılan Canca akrabalarının gelenekleşen Ağustos toplantısı öncesinde Ankara Çankaya Artvin evinde aileler bir araya geldi.

A+A-

Birçok şehirden Ankara'ya giden akrabalar, birbirilerini ilk kez görmenin de heyecanını yaşadı.
 
İmdat Yaşar Canca’nın moderatörlüğünde başlayan program; Şevket Çorbacıoğlu, Hasan Basri Canca, Yüksel Çorbacıoğlu ve Ali Rıza Canca’nın konuşmalarıyla devam etti. 

canca3-002.jpg

Şevket Çorbacıoğlu; çok farklı soyadlarıyla gün geçtikçe büyümenin heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

Günün önemine değinen eski milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu’ndan sonra Ali Rıza Canca, kurumlaşmanın önemine değindi.

canca1-002.jpg
 
Hasan Basri Canca ise konuşmasında; iletişim çağının ruhuna uygun davranmanın bereketiyle günden güne heyecan verici bir büyüme yaşadıklarını belirtti.

Akrabalığın bir aile olmanın da ötesine geçtiğini, uluslararası boyut kazanmasıyla, sınırları aştığını ve evrenselleştiğini ifade eden Canca, büyük aile olmanın farkındalığı arttıkça heyecanlanmanın yerini sorumluluğa bıraktığını söyledi.

canca4-002.jpg

Canca, hala tarihin derin okyanusunda yönünü kaybetmiş, girdiği suların rengine bürünmüş çok fazla akrabalarının olduğunu ve araştırmalarına devam edeceklerini söyleyerek, “Artık toparlanıyoruz. Tarihin belirgin sayfalarında hayranlıkla izlediğimiz ama akrabalık bağlarımızın olduğundan bihaber olduğumuz birçok değerler ortaya çıkıyor. Kaybolmak üzere olan değerlerimizin üzerindeki kara örtüyü hep birlikte kaldırmaya başladık. Tarihin tercüme edilmemiş sözleri gibi birçok değerlerimiz ortaya çıktıkça geleceğe aktarmaya devam edeceğiz. Bir tarafta dünyayı ağ gibi saran örgütle attığı her adımda alkışlanan, diğer tarafta, erdemi, yeteneği ve üstün karakteriyle kaybolan insan olma dönemini geride bıraktık. Birliğin ve örgütlü olmanın önemini unutmayalım.” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız