1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çay alımları sahil kesimde hızlandı
Çay alımları sahil kesimde hızlandı

Çay alımları sahil kesimde hızlandı

Çaykur 10 Mayıs'ta çay alımlarını başlatırken sahil kesimlerinde çay alımları başladı.

A+A-

780 bin 849 dekar alanda, 196 bin 350 üreticinin yaş çay topladığı D. Karadeniz’de kampanya 10 Mayıs itibariyle başladı.

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, ÇAYKUR' olarak kampanyaya hazır olduklarını ifade ederek, fabrikalarda da tüm çalışmaların tamamlandığını dile getirdi. 

Alim, ÇAYKUR’un bin 314 memur, bin 422 daimi kadrolu işçi, 8 bin 932 mevsimlik personelle kampanyayı başlattığını vurgulayarak, “İnşallah bir sıkıntı çekmeden, üreticilerle karşılıklı iyi niyetle bu yılı neticelendirmeye çalışacağız." diye konuştu.

cay3-014.jpg

Bu arada kampanyanın açıldığı ilk gün sahil ilçesi Fındıklı’da da ilk çay alımı gerçekleşti.

cay1-021.jpg

Fındıklı Çay Fabrikasında Tarım Kısım Müdürü Hasan Civecioğlu 2019 yılı yaş çay alımlarını hayırlısıyla başlattıklarını ve hem Ramazan hem de ilk gün olmasına rağmen yaş çay akışının seyrinde devam ettiğini söyledi. 

cay2-019.jpg

Civecioğlu, “İlk çay alımımız, tarım kısım müdürlüğümüz ve bölge eksperimiz Ömer Altun tarafından gerçekleştirilmiştir. Tüm üreticilere ve bölge halkına hayırlı ve bereketli olmasını dileriz.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum