1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. PAZARSPOR

  4. Çay cüzdanlarından habersiz 50 TL kesintiye tepki!
Çay cüzdanlarından habersiz 50 TL kesintiye tepki!

Çay cüzdanlarından habersiz 50 TL kesintiye tepki!

Pazar’daki üreticilerin Çaykur çay cüzdanlarından Pazarspor’a yardım adı altında, habersiz şekilde 50 TL kesinti yapılması tepki çekti. Konuyla ilgili üreticiler savcılığa suç duyurunda bulunuyor

A+A-

Pazar’daki Çaykur çay fabrikalarındaki üreticilerin hesaplarından Pazarspor’a 50 TL ücret kesintisi yapılması üzerine bir açıklama yapan Pazar Yemişli Köyü Muhtarı Mustafa Balmuk, “Bu tamamen hukuksuz bir durumdur. Biz Pazarspor için gerektiğinde bin TL de veririz. Ama 1 TL de olsa hukuksuz kesintiye göz yumamayız” dedi.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Muhtar Mustafa Balmuk şunları söyledi:

“GENEL MÜDÜRÜ ARADIM; HABERİ YOK!”

“Pazarspor kendi yönetim kurulunun aldığı bir kararı Çaykur’un Melyat, Pazar1 ve Kirazlık Çay Fabrikalarına göndererek Pazarspor’a yardım adıyla üreticilerden 50’şer TL para kesiyor. Bu uygulamayı Melyat ve Pazar1 Çay Fabrikaları yaptı. Bunun üzerine dün bizzat ben şahsım Kirazlık Çay Fabrikası ile görüştüm. Aynen bana şunu dediler; ‘Evet kesiliyor filan.’ O ara ben oradan irtibatı keserek sayın genel müdürümüzü aradım İmdat beyi. Dedim: ‘sayın genel müdürüm, üreticiye sormadan para kesilir mi?’ O da bana ‘kesemez’ dedi. Ben de ‘Pazarspor hiç kimseye sormadan kendi aldığı kararla cüzdan başı 50’şer TL Pazar’daki 3 Çaykur fabrikasından para kesiyor; bundan bilginiz var mı?’ dedim. ‘Yok’ dedi. ‘Bu nasıl oluyor?’ dediğimde bana dedi ki, ‘Sayın muhtarım sen darlanma ben hemen konuya el atıyorum.’ Ve aradan yarım saat geçti; beni Kirazlık Çay Fabrikası müdürümüz arar ‘Ya muhtarım, beni neden genel müdüre şikâyet ettin’ der. O şikâyet kelimesi bana biraz ağır geldi. Dedim, ‘sayın müdürüm ben seni şikâyet etmedim, ben vatandaşın hakkını aradım. Çünkü sizin fabrikadaki elemanlarınız kesinti yapmak için dosyayı önlerine aldılar.’ Müdürün zoruna gitti. ‘Dosya benim önümdedir ama imzaladım’ dedi. ‘Müdürüm, dosya senin önüne geldikten sonra biz bu itirazımızı yapmazsak sen zaten imzalayacaktın’ dedim. Tabi müdür bey biraz darlandı. Dedim ‘Müdürüm, bunu sakın yapmayın!’ Savcılığa suç duyurusunda bulanacağımızı, hiçbir üreticiye sorulmadan bu paranın kesilemeyeceğini ifade ettim.

“HANİ ÇAY PARASI 3 ELEMANININ SİGORTA PRİMİNE BİLE YETMİYORDU?”

“Ben şimdi sorarım Hüseyin Yangın beyefendiye, Pazarspor 2. Lig’e düşürdünüz, maşallah sübhanallah. Takımdan da elinizi çekmiyorsunuz. Takım şu ana kadar 3 maç yaptı maşallah dillere destan. Sen neye dayanarak bizim paramızı kesiyorsun? Veyahut sen daha önce beyanat verdin; ‘çay üreticisinin parası benim 3 personelin sigorta primine yetmiyor’ diye. Demek ki çay üreticisinin parasıyla her şey olur. Bana sormadan 1 kuruş çay cüzdanımdan para kesemezsin. Şu anda sen suç işledin; savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.”

“HUKUKSUZ KESİLEN 1 TL’Yİ ARARIZ AMA GEREKİRSE BİN TL VERİRİZ!”

Pazar’da Ziraat Odasının kayıtlarına göre 18 bin üretici var. Bunun 15 bininden kesildiğini düşünelim. Sen bu vatandaşın parasını izin almadan keserken hiç mi vicdan azabı duymadın? Ben ilçe kaymakamımızla da görüştüm. Bunun yasadışı olduğunu ve bunu sonuna kadar takip edeceğimizi söyledim. Biz saf değiliz. Yeri geldiğinde 1 lirayı ararız ama gerekirse bin lira da veririz. Biz Pazarspor’umuzu tutarız ama bu yanlışları yapanları da kabul edemeyiz.”

PAZARSPOR’DAN SAVUNMA

Bu arada Pazarspor yetkilileri, çay parası kesintilerinin 15 yıldır var olan bir uygulama olduğunu, kesinti yapılmasına karşı çıkan üreticilerden ise para alınmadığını savundu. 

video1.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
64 Yorum