1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çay toplamaya gelen Gürcülerin hakkını yemeyin!
Çay toplamaya gelen Gürcülerin hakkını yemeyin!

Çay toplamaya gelen Gürcülerin hakkını yemeyin!

Diyanet İşleri Başkanlığı Gürcistan Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Nebi Gümüş Pazar’da din görevlilerine verdiği seminerde, Rize'ye çay toplamak için gelen Gürcülerin haklarının yenilmemesi noktasında hassasiyet gösterilmesi gerektiğini söyledi.

A+A-

Diyanet İşleri Başkanlığı Gürcistan Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Nebi Gümüş Pazar’da din görevlilerine verdiği seminerde ilginç noktalara temas etti.

gumus1.jpg

Pazar Müftüsü Mustafa Düzgüney ve ilçedeki din görevlilerinin katılımıyla Pazar Sahil Camii Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Prof. Dr. Nebi Gümüş, özellikle çay toplamak için Rize’ye gelen Gürcistan vatandaşlarına kötü davranılmamasını ve hak hukuklarına riayet edilmesini isteyerek, “Gürcistan’da 800 bine yakın Müslüman yaşamaktadır. Tiflis, Osman Bin Affan döneminde Suriye valisi Muaviye Bin Ebu Süfyan’a bağlı bir komutan olan Habib Bin Mesleme tarafından 645 yılında fethedilip, 450 sene Müslümanların hâkimiyetinde kaldı. Tiflis ve çevresinde ise Osmanlı sadece 40 yıl hüküm sürdü. Şu anda yaklaşık dört buçuk milyon nüfusun gayri resmi rakamlara göre 800 bini Müslüman’dır. Burada yapılması gereken çok şey var. Fiziksel anlamda camiler yetersiz. Tiflis ve Batum’da birer cami var. En önemli şey biz Türk halkına düşüyor Burada yapılan temsil çok önemli ve hayati anlam taşıyor. Özellikle bölgemizde çalıştırdığımız Gürcü vatandaşlara, Müslüman olsun gayrimüslim olsun iyi davranılması gerekmektedir. Burada yapılan en ufak bir hatanın Gürcistan’da binlerce kişiye olumsuz anlatıldığı muhakkaktır. Turistik ya da ticari amaçla Gürcistan’a giden vatandaşlarımızın en basit ifadeyle sokağa çöp atması bile çok olumsuz bir propaganda aracı olarak kullanılıyor.” dedi.

muft1-002.jpg

muft2-001.jpg

muft3-001.jpg

muftmuft4.jpg

muft5-001.jpg

muft6-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
19 Yorum