1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. ÇAYELİ HEM’DE YILSONU SERGİSİ AÇILDI
ÇAYELİ HEM’DE YILSONU SERGİSİ AÇILDI

ÇAYELİ HEM’DE YILSONU SERGİSİ AÇILDI

Çayeli Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan el sanatları kursuna katılan kursiyerlerin yaptıkları ürünler hazırlanan yılsonu sergisinde görücüye çıktı.

A+A-

Çayeli Kazım Ayvaz Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen sergi açılışına Vali Ersin Yazıcı, Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal, Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Şahin, Çayeli Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Saim Kuş, daire amirleri, kursiyerler ile vatandaşlar katıldı.

Serginin açılışında konuşan Vali Ersin Yazıcı, "Kursiyerlerimiz tarafından hazırlanan sergimizin açılışını bugün yapıyoruz.  Halk eğitimi bizler için çok önemli. Çünkü geleneklerimizi bugüne getiren, halk eğitimi merkezi faaliyetleridir. Biz değerlerimizin hiçbir dönemde unutulmasını istemeyiz. Ayrıca mesleki ve teknik kurslarla hedef kitlemiz olan kadınları üretim sürecine dâhil etmeye çalışıyoruz. Sosyal ve kültürel kurslarla da gençlerimizi ve çocuklarımızın yeteneklerini sergileyebilmeleri için imkân sağlama gayretindeyiz. Devletimiz kadınlarımıza sunulan imkânların daha da arttırılması eğitim süreçlerine tam olarak katılması, onların iş hayatında da kendilerine yeteri kadar yer bulmaları için çalışmalarına devam etmektedir.  Eserler gerçekten çok emek harcanmış değerli eserler. Arkadaşlarımızı bu gayretli çalışmalarından dolayı kutluyorum. Çünkü vatandaşlarımız, Halk Eğitimi Merkezi’ndeki kurslara katılarak sahip oldukları bilgi ve kabiliyetlerini geliştirdiler. Ben bu çerçevede özellikle üstün gayret gösteren başta Kaymakamımız olmak üzere diğer idarecilerimize teşekkür ediyorum. Halk Eğitimi yöneticilerimize, Usta öğreticilerimize ve kurslara katılan bütün vatandaşlarımız ile bu etkinliklerin hazırlanmasında emeği geçen tüm personelimize de ayrı ayrı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Eğitimin hayat boyu süren bir süreç olduğunu belirten Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal ise yaptığı konuşmada, Çayeli Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce yıl içinde 196 kursun açıldığını, 141 kursun tamamlandığını ve 55 kursun ise devam ettiğini söyledi. Ünsal, bu kurslara 4312 kursiyerin kayıt edildiğini, tamamlanan kurslardan 2855 kursiyerin başarılı olduğunu ve halen devam eden kurslara 755 kursiyerin kayıtlı olduğunu kaydetti. Ünsal yaptığı konuşmada, “Bugün açılışı yapılan sergide, seramik ve cam teknolojisi, sanat ve tasarım, dekoratif ev tekstili, el sanatları teknolojisi ve giyim üretim teknolojisi alanlarında üretilen el emeği göz nuru ürünleri sergileniyor. Eğitimlere katılan ve belge alarak başarılarını sergileyen kursiyerlerimizi canı gönülden kutluyorum. Halkımızı sergimize bekliyoruz. Sergi üç gün boyunca ziyarete açık olacaktır." dedi.

Açılış töreninin ardından Vali Yazıcı ve beraberindekiler, sergiyi gezerek el emeği göz nuru ürünleri inceledi.

galeri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız