1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Çayın memleketi Rize, yeniliğin adresi Trabzon!
Çayın memleketi Rize, yeniliğin adresi Trabzon!

Çayın memleketi Rize, yeniliğin adresi Trabzon!

Türkiye yeni bir çay markası ile tanışmaya hazırlanıyor. Trabzon Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürlüğü'nün girişimleri ile ‘Butka’ marka çayın üretimine geçildi

A+A-

Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Müdürlüğü Of bölgesinde üreticiden aldığı yaş çayı, Özçay Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nde kuru çay haline getirerek bu yeni markayı Türkiye’deki tüm şubelerine gönderiyor. Türkiye’de bin 600 şubesi bulunan Tarım Kredi Kooperatiflerinde, Of Tarım Kredi Kooperatifi tarafından, üreticiden alınan yaş çay işleme tabi tutulduktan sonra kuru çay haline getirilip, paketleniyor ve hiçbir aracı olmadan doğrudan tüketiciyle buluşturuluyor.

cay1-003.jpg

Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Müdürü Ergin Çubukçu, Doğu Karadeniz Bölgesinin ekonomik açıdan gelişmesinde çayın önemli rol oynadığını belirterek, “Hassas bir çalışma sonucunda üretime geçirdiğimiz ‘Butka’ markalı çayımızın bölgede ve Türkiye’de büyük ilgi göreceğini bekliyoruz” dedi.

cay3-001.jpg

Bu yıl Of bölgesinden 4 bin ton yaş çayı peşin para vererek üreticilerden aldıklarını ifade eden Çubukçu, “Aldığımız yaş çay karşılığında üreticilerimize yaklaşık 6 milyon peşin para ödedik. Üreticimizden almış olduğumuz yaş çayı yine bir kooperatif kuruluşu olan Özçay Tarımsal Kalkınma Kooperatifi fabrikasında kuru çay haline getirip, oluşturduğumuz ‘Butka’ markası ile diğer bölgelerimize sevk ediyoruz. Şimdilik sadece Tarım Kredi Kooperatiflerinde satışa sunulacak çayımız 2016 yılında piyasada bütün raflarda yer alacaktır” ifadelerini kullandı.

cay2-002.jpg

Özçay Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile işbirliği yapmalarının bütün kuruluşlara ve işletmelere örnek olduğunun altını çizen Çubukçu, “Birlikte iş yapma kültürünü geliştirmemiz gerekir. Bu manada Özçay Tarımsal Kalkınma Kooperatifiyle işbirliği yaptık. Onlar da bir kooperatif kuruluşu olduğu için Özçay’ı tercih ettik. Hijyenik bir şekilde Özçay tesislerinde ürettiğimiz çayımızı, üreticilerimiz gönül rahatlığıyla tüketebilirler. Kooperatiflerimizde oluşturduğumuz aile sıcaklığında misafirlerimize kendi ürettiğimiz ‘Butka’ marka çayımızı ikram edeceğiz. Üyelerimize ve üreticilerimizi kooperatiflerimize çay içmeye bekliyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum