1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çaykur işçileri işbaşı yapıyor
Çaykur işçileri işbaşı yapıyor

Çaykur işçileri işbaşı yapıyor

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, yaş çay kampanyasını 10 Mayıs’ta açmayı düşündüklerini belirterek, 6 Mayıs’tan itibaren mevsimlik işçilerin kademeli olarak işbaşı yapacaklarını söyledi.

A+A-

Doğu Karadeniz’de Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun illerinde 780 bin dekar alanda 200 bin dolayında üretici 2019 yılı yaş çay sezonu için artık gün saymaya başladı. ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, vardiya sorumlusu, vardiya ustabaşları ve sendika temsilcilerinin 6 Mayıs’ta işbaşı yapacaklarını söyledi. Genel Müdür Vekili Alim, 2019 yılı 1. Sürgün yaş çay sezonu kampanyasını ise 10 Mayıs’ta açmayı planladıklarını kaydetti.

Hava muhalefeti nedeniyle Mayıs ayının ikinci haftasına sarkan yaş çay üretimi öncesi ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, çayın geleceğinin sağlanabilmesi için kaliteye önem vereceklerini ve kaliteli çay alıp kaliteli çay üreteceklerinin altını özellikle çizdi.

Kaliteli çay üretmek için ilk adımın bahçeden geçtiğini ve üreticilerin yapacakları kaliteli ürün hasadıyla kaliteli çay üretiminin gerçekleşebileceğini kaydeden Genel Müdür Vekili Alim, kaliteli çay alımından taviz vermeyeceklerini belirterek bu kapsamda düzenlenen eksperler çalıştaylarında kaliteli çay alım yapmaları için eksperlere eğitim verildiğini ifade etti.

Alim, hem kaliteli çay alarak kaliteli çay üretebilmek hem de kendi çayını kendi toplamak isteyen üreticilerin talepleri doğrultusunda bu sezon randevulu sistemde değişikliğe gideceklerini ifade ederek, üreticilerin haftada en az üç gün çay satabileceklerini ve çay bahçesi 5 dekardan az olan üreticilerin haftada en az 3 gün, 5 ile 10 dekar arası olan üreticilerin en az 4 gün, 10 dekardan fazla çay bahçesi olan üreticilerin ise haftada 6 gün çay satabileceklerini kaydetti.

Alim, kampanya öncesi fabrikalarda bakımların yapıldığını ve eksikliklerin giderilerek tüm fabrikaların tam kapasite çalışacak şekilde kampanyaya hazır hale getirildiğini belirterek, hava şartlarının elverişsiz gitmesi nedeniyle Mayıs ayının ikinci yarısında ürün hasadının başlayacağını düşündüklerini ifade ederek bu nedenle 10 Mayıs’ta kampanyayı açmayı planladıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum