1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Çaykur Rizespor'dan, Avusturya'ya tepki
Çaykur Rizespor'dan, Avusturya'ya tepki

Çaykur Rizespor'dan, Avusturya'ya tepki

Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, Avusturya'da camilerin kapatılmasına tepki amacı ile 3. etap kampını iptal etti

A+A-

Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kemal Yardımcı, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Avusturya'nın 7 camiyi kapatma kararını yönetim kurulu olarak doğru bulmadıklarını ve buna kayıtsız kalamayacaklarını belirtti.

Avusturya'nın İslam karşıtı uygulamasından rahatsızlık duyduklarını vurgulayan Yardımcı, "Yeni sezon hazırlıklarımıza 27 Haziran'da Rize'de başlayacağız. Buradaki kampın ardından ikinci etap kampımızı Erzurum'da yapacağız. Yurt dışı kampı için Avusturya planlamamızı yapmıştık ama yaşanan gelişmeler bunu değerlendirmemizi gerektirdi. Avusturya'nın tutumu nedeniyle yönetim kurulu olarak üçüncü etap kampını oy birliği ile iptal ettik." ifadelerini kullandı.

Yardımcı, üçüncü etap kamp yerinin belirlenmesi için çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

bak-004.jpg

Gençlik ve Bakanı Osman Aşkın Bak: - "Hiç kimsenin çıkıp da ülkemize karşı kasıtlı hareketlerde bulunmasını kabul edemeyiz" 

Avusturya'da camilerin kapatılma kararının kabul edilemez bir karar olduğunu dile getiren Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un Avusturya kampını iptal etmesinin çok yerinde bir tepki olduğunu söyledi. 
Seçim gezilerini Rize'de sürdüren Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Avusturya hükumetinin aldığı camileri kapatma kararını değerlendirdi. Bak "Karar kabul edilemez bir karar. Bu baskıcı bir yapı. Oradaki vatandaşlarımıza baskı uygulamak için yapılan bir şey. İnsanların dini vecibelerini yerine getirebilmeleri için engel konamaz. Dolayısı ile bu kasıtlı yapılan bir şey. Dışişleri Bakanımız diğer yetkililer şiddetle kınadı ve uyardılar" dedi. 
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un Avusturya kampını iptal etmesinin çok yerinde bir tepki olduğuna vurgu yapan Bak, "Destekliyoruz. Bütün takımlara da aynı tavsiyeyi yapıyoruz. Çünkü bu ülkenin takımları ülkemize karşı yapılan her ne hareket olursa olsun gerekli tepkiyi göstermelidir. Bu ülke bizim ülkemiz. Bu ülkenin güçlü olmasını istiyoruz. Başarılı olmasını istiyoruz. Hiç kimsenin çıkıp da ülkemize karşı kasıtlı hareketlerde bulunmasını kabul edemeyiz. Bunun karşı en sert tepkiyi gösteririz" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum