1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. ÇAYKUR'dan "Hayde çaya bakalım" kampanyası
ÇAYKUR'dan "Hayde çaya bakalım" kampanyası

ÇAYKUR'dan "Hayde çaya bakalım" kampanyası

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, ikinci sürgün yaş çay kampanyasını "Hayde çaya bakalım" sloganıyla açtıklarını bildirdi

A+A-

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, yaptığı yazılı açıklamada, ikinci sürgün yaş çay alımlarının devam ettiğini belirtti.

caykur11.jpg

Birinci sürgünde artan yaş çay kalitesinin ikinci sürgünde de çok daha yukarı taşınacağına inandıklarını aktaran Alim, "İkinci sürgün yaş çay kampanyasını 'Hayde çaya bakalım' sloganı ile açtık. Çay sektörünün tüm paydaşlarının çayın geleceği için harekete geçmesini istiyoruz." ifadesini kullandı.

Alim, Prof. Dr. Ali Rıza Erten ve Zihni Derin gibi öncülerin girişimleri ile bölgede yetiştirilmeye başlanan çay ürününün kısa bir zamanda bölgede en önemli ekonomik değer haline geldiğini belirterek, "Dedelerimizin ve ninelerimizin bin bir zahmetle meydana getirerek bizlere emanet ettiği çay bahçeleri, aynı zamanda bizden sonraki nesillere bırakacağımız en kıymetli miras. Bu mirastan çocuklarımızın da istifade etmesini istiyorsak topyekün elimizi taşın altına koymamız gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

caykur10-001.jpg

Çaya sahip çıkmak zorunda olduklarına işaret eden Alim, şunları kaydetti: "Birinci sürgün döneminde müstahsillerimizin ve çay alım yeri ekiplerimizin kampanyayı sahiplenmesi neticesinde önemli bir aşama kaydedildi. Üretilen çayın kalitesinde gözle görülür gelişme oldu. Üreticiler bu işin zaten böyle olması gerektiğini ve çayın kalitesini geliştirmeye yönelik bu çalışmaları gönülden destekliyorlar. Çay üreticilerinin vermiş olduğu bu destekten dolayı mutluyuz. Bu destek çayımızın tekrar o eski parlak günlerine döneceğini gösterdi ve herkesi heyecanlandırdı."

caykur9-001.jpg

cayk1-005.jpg

cayk2-004.jpg

cayk3-003.jpg

cayk4-004.jpg

cayk8-001.jpg

cayk7-001.jpg

cayk6-001.jpg

cayk5-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum