1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çaykur'un Organik projesine Fındıklı ve Ardeşen'den eleştiri
Çaykur'un Organik projesine Fındıklı ve Ardeşen'den eleştiri

Çaykur'un Organik projesine Fındıklı ve Ardeşen'den eleştiri

Çay bahçelerinden kimyasal gübrenin kaldırılması ve çayın organik olmasıyla ilgili daha önce projenin başladığı Hemşin Havzası, Pazar İlçesi ile bazı bölgelere şimdi Ardeşen ve Fındıklı'daki alanlar da eklenince tepki sesleri yükseldi!

A+A-

Ardeşen İlçesinde Bir Araya Gelen Ardeşen Ziraat Odası Başkanı Turan Kabaoğlu, Fındıklı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Özsoy, Fındıklı Muhtarlar Derneği Başkanı Sabri Alper, Ardeşen Köy Muhtarları Derneği Başkanı Maksut Çırakoğlu ile Ardeşen Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Muhammet Yazıcı ortak bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklama'da, Organik Çay Üretimine Karşı olmadıkları ifade edilirken, "Bizi hedef tahtasına çevirmeyin." ifadesine yer verildi.

İşte o açıklama;

Organik üretime geçiş çalışması konuşulmaya başlanınca tüm çay üreticilerini kapsamaktaydı.Biz bu çalışmaya hiçbir bedel konuşulmaz iken üyelerimizin bir bölümü karşı olmasına rağmen destek verdik.

Ne oldu da şimdi Fırtına Vadisi doğusuna kaydırıldı.Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Rize’de organiğe karşı olan sivil toplum başkanlarını aldı karşısına pazarlık yapıldı.Rize’den vazgeçildi,doğudan 200 bin hektar sormadan razılığı alınmadan üreticiye dayatılmak istenmektedir.

Bir kısım üreticiler kimyasal gübre almakta ve almışlardır.Bu gibi çalışmalar kampanya dönemi sonrası başlatılmalı idi.Organik üretim gönüllülüğe esastır.Biz demiyoruz literatür öyle diyor.Zordur imkan verilmesi lazım.

Talebimiz 2017 yılında üretici temsilcilerinin içinde olacağı bir alt yapı çalışması hazırlanarak 2018 de üreticimizin memnun olacağı bir projeyle organik tarıma geçilmelidir.

Sayın bakan, denemek mi istiyorsunuz?Gelin konuşalım.Elbette ki 60 bin üretici ile yönetici konuşamayabilir.Ancak üretici temsilcileri ile görüşülür.Yani her türlü yetkilendirilmiş bulunmaktayız.İlçemizde organik gübreciler arttı.Spekülatörler çoğaldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanımız Çaykur toplantı salonunda sözü vardı.Çayla ilgili daire oluşturulacaktı ve o daire yöneticileri yapılacaklarla ilgili bizimle istişare edecekti.Unutulduk mu?

Yoksa yaptık ettik mi deniliyor?

Üreticilerimizin çoğu şuan mevcut bazı bölgelerde uygulanmakta olan organik tarım şartları biliyor.Onlar gibi desteklenmeyeceğini duyunca tepkisini arttırıyor.Amacımız karar verilmeden evvel bizimle görüşülmesidir.

Biz muhtarlar dernek başkanları muhtarlarımızdan tam yetkiliyiz.Biz Ziraat Odası Başkanları meclislerimizden tam yetkiyi almışız.Sanayi ve Ticaret Odası,Esnaf Odası ve Nakliyeciler Kooperatifi gibi kuruluşlar görüşleri bizim görüşlerimiz doğrultusunda olduğunu beyan etmişlerdir.

Aksi taktirde sorumluluk karar verenlerin olacaktır.

İlgililere arz ve rica olunur.

ORGANİK TARIMA KESİNLİKLE KARŞI DEĞİLİZ.SAĞLIKSIZ,KARMAŞIK YÜRÜYEN SÜRECE KARŞIYIZ.

tutanak.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
14 Yorum