1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çaykur'un yaş çay fiyatı Cuma günü belli oluyor
Çaykur'un yaş çay fiyatı Cuma günü belli oluyor

Çaykur'un yaş çay fiyatı Cuma günü belli oluyor

Rize'de yaş çay alım kampanyası devam ederken, fiyatın ise Cuma günü açıklanacağı bildirildi...

A+A-

Çaykur 3 Mayıs tarihinde başlayan yaş çay kampanyası döneminde şu ana kadar 71 bin ton yaş çay alırken, günlük 8 bin 700 ton işleme kapasitesine ulaşıldığı belirtildi.

Konuyla ilgili basın toplanrısı düzenleyen Çaykur'un Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, elektrik kesintileri nedeniyle zaman zaman kapasite düşüklüğü yaşadıklarını öne sürerek, üreticilere çay hasadı için aceleci davranmamaları uyarısında bulundu.

Sütlüoğlu, "Çaylar çok taze ve kartlaşma riski yok. Özel sektörün çöl toprağının suya susamışlığı kadar çaya ihtiyacı var. Vatandaş ucuza çayını vermesin. Böyle olursa özel sektör çay fiyatını yukarı çekecektir. Vatandaş ucuza çay alana çay verdiğinde onlarda ucuza çay alıyor. Özel sektöre taban fiyatın altında çay almayın uyarısı yapıyoruz. Bazı özel sektör vatandaş sıkıştığında fiyatları aşağıya çekiyor. Bu ahlaki ve etik değil. Bunun çözümü vatandaşın çay vermemesidir. Üretici paniğe kapılmasın, acele etmesin. Biz taahhüt ettiğimiz çay kotasını alacağız. Önümüzde Ramazan ayı var diye acele ediliyor. Ramazan güzel bir aydır. Ramazan'da çalışılmaz diye bir şey yok. Bu acelecilikten vazgeçelim. Fırsatçı bazı özel sektör temsilcilerine fırsat vermeyelim. Çayı değerinde alıyorsa özel sektöre çay versin. Fiyatı düşürdüyse vermesin" dedi. 

"Mevsimlik işçi alımında torpil yok" 
ÇAYKUR'a alınacak bin 500 mevsimlik işçi için 28 bin 453 kişinin başvuruda bulunduğunu söyleyen Sütlüoğlu, "İşçi alımı adalet zemininde noter huzurunda ve yerel televizyonların canlı yayınla yapılacak. Kim bu kuradan çıkarsa işe o girecek. Hiç kimseye torpil yapılmayacak. Ben dahil kimsenin böyle bir imkanı olmayacak. Kimse torpil aramasın" ifadelerini kullandı.

Yaş çay taban fiyatının açıklanacağı günün henüz belirlenmediğini ancak kısa bir süre sonra açıklanmasını beklediklerini ifade eden Sütlüoğlu'na bu sırada Özel Kalem Müdürü Hüseyin Keleş tarafından "Bakan arıyor" denilerek cep telefonu uzatıldı. Toplantıya bir süre ara veren ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile görüşen Sütlüoğlu dönüşte çay taban fiyatının cuma günü açıklanacağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum