1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Çernobil mağduru babanın feryadı
Çernobil mağduru babanın feryadı

Çernobil mağduru babanın feryadı

Kızının, Çernobil patlaması nedeniyle doğuştan omurilik kayması teşhisiyle sakatlandığını söyleyen Artvinli baba yardım bekliyor

A+A-

Artvin'de doğuştan omurilik kayması sakatlığı olan küçük Bilge, yetkililerden yardım bekliyor. Çocuğunun doğuştan sakatlığına Çernobil faciasının sebep olduğunu iddia eden baba Mehmet Kara, kızı için 'Çernobil çocuğu' diyor.
Artvin'de doğuştan omurilik kayması sakatı olan küçük Bilge'nin dramı yürekleri burkuyor. Baba Mehmet ve anne Nezahat Kara, küçük çocuklarının sakatlığının düzelmesi için yetkililerden yardım bekliyor. Omurilik kayması sebebiyle vücut gelişimini tamamlayamayan ve henüz 2 yaşındayken çok sayıda ameliyat geçiren 8 yaşındaki Bilge'nin vücudunun yaralar içinde olması da büyümesine engel oluyor.
Çernobil faciasından sonra bir çok çocuğun özürlü olarak dünyaya geldiğini dikkat çeken baba Mehmet Kara, kızı bilge için 'Çernobil çocuğu' diyor. Küçük Bilge'nin tedavisini güçlükle karşılayabildiklerini söyleyen Mehmet Kara, "Hastanelerde sevk sorunuyla karşılaşıyoruz. Kızımızın iyileşmesi için daha gelişmiş hastanelerde tedavi görmesi gerekiyor. Geçici olarak bir işyerinde asgari ücretle çalışıyorum ve maddi imkanlarım kısıtlı. Bu yüzden kızımı gelişmiş hastanelerde tedavi ettiremiyorum. Yetkililere bir türlü derdimi anlatamıyorum. Kızımın özürlü büyümesinden vicdan azabı çekiyorum. Bakanlıkça yapılan araştırmaya göre çıkan sonuçta, Çernobil Faciası'nın kansere sebep olmadığını açıklandı. Böyle bir açıklama özürlü doğan, kanserle mücadele eden, kanser yüzünden ölen insanlara haksızlıktır" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum