1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. CHP'den 'çayda kota uygulaması kalkacak' sözü
CHP'den 'çayda kota uygulaması kalkacak' sözü

CHP'den 'çayda kota uygulaması kalkacak' sözü

CHP Rize Milletvekili Adayı Prof. Dr. Kemal Köymen, Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerinde seçmenle bir araya geldi, çayda kota uygulamasının kaldırılacağı sözünü verdi.

A+A-

CHP Rize Milletvekili Adayı Prof. Dr. Kemal Köymen seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bir başka CHP Rize Milletvekili Adayı Ali Şahinler ve parti mensuplarıyla Çamlıhemşin ve Hemşin ilçelerinde vatandaşlarla buluşan Köymen, gördüğü ilgiden memnun kaldı. İlk olarak Hemşin'e bağlı Akyamaç Köyü'nü ziyaret eden Köymen, köy kahvehanesinde vatandaşlara seslenerek onların istek ve şikayetlerini dinledi. Burada bir açıklama yapan Prof. Dr. Köymen, özellikle çay sorunu ile üreticiler için parti olarak güzel projelerle yola çıktıklarını belirtti. 

 

Köymen, "Türkiye genelinde ve ilimizde çay sorunuyla ilgili olarak sıkıntıları aşmak istiyoruz. Doğu Karadeniz'de 1,5 milyondan fazla insanın geçim kaynağı olan, ekmek kapısı olan çayda üreticimiz mağdur. Üretici elindeki çayı düşük fiyatlarla özel sektöre satmak zorunda kalıyor ya da satamıyor. Sattığı çayın bedelini zamanında alamıyor. CHP politikasıyla çay sorunumuza kalıcı bir çözüm getireceğiz. Üreticimizin içi rahat olsun. Bizi iktidarımızda çayını rahatça satabilecek, kotaya takılmayacak ve karşılığını kuruşu kuruşuna alacak. Biz CHP olarak bu sözü veriyoruz." dedi.


"HUKUKUMUZ AYAKLAR ALTINDA"

 

AK Parti hükümeti ile Türkiye'de hukukun ayaklar altına alındığını öne süren Köymen, "CHP olarak köklü bir yargı reformu yapacağız. Artık savcılarımız, hakimlerimiz mahkeme salonlarında vicdanlarını kullanarak kararlar verebilecekler. Yukarıdan gelen talimatlara göre karar veremeyecekler. Yargı bağımsız ve hiç kimsenin etkisi altında olmayacak." diye konuştu.

 

"ŞEHİTLER ÜZERİNDEN SİYASET YAPIYOR"

 

AK Parti'nin çözüm süreci adı altında terör uzantılarıyla masaya oturduğunu ifade eden Köymen, şöyle dedi:  "O masada tartıştılar ve kararlar aldılar. 7 Haziran sonrasında tek başına iktidar olamadılar ve savaş başladı. Şimdi 1 Kasım seçimi yaklaştı ve rafa kaldırılan çözüm süreci tekrar bir barış sağlanabilir düşüncesiyle raftan indirildi. Demek ki verdiğimiz şehitler üzerinden Türkiye'de siyaset yapıyorlar. AK Parti şehitler üzerinden siyaset yapıyor. 7 Haziran'dan bu yana geçen 4 aylık sürede 160'a yakın şehit verdik. Savaşarak bir yere varamayız. Kürt sorunu diyerek ortaya bir sorun attılar. Bizim Kürt kardeşlerimizle bir sorunumuz yok. Laz, Kürt, Çerkez hepimiz bu bayrak altında yaşıyoruz ve Türk'üz. Bundan büyük gurur duyuyoruz.  Neden Karadeniz insanı böyle bir ayrımcılık yapmıyor. Güneydoğu'daki vatandaşlarımız da bu düşüncede. Ama birileri devamlı beyinleri yıkayarak ortada bir Kürt sorunu var gibi gösteriyor."

 

VATANDAŞA ELLERİNDEN ALINAN YAYLA EVLERİ GERİ VERİLECEK

 

Köymen, bir vatandaşın Bölgede yaşayan insanların Osmanlı zamanından kalan tapulu alanlarının olduğunu ve Kadastro tarafından bu tapulu alanların vatandaşların ellerinden alındığını ifade etmesi üzerine ise, "Bu konuda parti olarak çalışmalarımız mevcuttur. Tapu sorunu ile mağdur edilen ve arazileri ellerinden alınan vatandaşlarımızın sıkıntılarına iktidarımızda kalıcı çözümler bulacağız. Ayrıca  iki yıl önce yapmış oldukları bir değişiklikle yayla evlerini köylülerin ellerinden aldılar ve 29 yıllığına o evleri gene aynı vatandaşlara kiraladılar.  Sizin elinizden aldıklarını size kiraladılar ya da sattılar. Bunu yapan AK Parti hükümetidir ve onlara gereken cevabı sandıkta vereceğinizi biliyoruz. Yapmış oldukları bu uygulamalara dur diyeceğiz ve biz değiştireceğiz." ifadelerini kullandı.

 

Köymen, buradaki konuşmasının ardından Hemşin esnafı ve halkını ziyaret etti. Daha sonra Çamlıhemşin ilçesine geçen Prof. Dr. Köymen, ilçedeki kaymakamlık, jandarma, polis merkezi ve esnafı ziyaret ederek destek istedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum