1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Çiçeği burnunda ilçede heyecan dorukta
Çiçeği burnunda ilçede heyecan dorukta

Çiçeği burnunda ilçede heyecan dorukta

Geçtiğimiz ay OHAL kapsamında yayımlanan KHK ile Hopa'dan ayrılıp ilçe olan Kemalpaşa’da halk ilçe olmanın heyecanını yaşıyor

A+A-

Daha önce Artvin'in Hopa ilçesine bağlı Kemalpaşa beldesinin OHAL kapsamında yayımlanan KHK ile ilçe olması ilçe meydanında kurulan platformla kemençe ve tulum eşliğinde horonlar ve havai fişek gösterileri ile kutlanmıştı.

kemalpaa1.jpg

Bugünlerde ise ilçe olmanın mutluluğunu yaşayan Kemalpaşa halkı ve esnafı yeni kurulacak olan Kaymakamlık ve ilçeye gelecek olan kamu kurumlarının ilçenin nüfusunu arttıracağını, esnafın bu sayede yüzünün güleceğini ifade ederek, heyecanlarını dile getirdi.

İlçe olmadan ‘İlçe Taksi Durağı’ kuruldu
Artvin’in Kemalpaşa ilçesi daha ilçe olmadan 3 yıl önce bir araya gelerek kurdukları taksi durağına ‘Kemalpaşa İlçe Taksi Durağı’ ismini veren taksici esnafları Kemalpaşa’nın yıllanan hayalinin geçek olmasından duydukları mutluluğu dile getirdi.

kemalpasa2.jpg

Duraklarına Kemalpaşa İlçe Taksi ismini veren durak sakinlerinden Aziz Asılbay, “Üç sene önce biz burayı ilçe yaptık. Arkamızdan da Cumhurbaşkanımız Kemalpaşa’yı ilçe yaptı çok hoşumuza gitti. Memnunuz, Kemalpaşa ilçe olma noktasında geç kalınmış bir yerdi, şimdi oldu, iyi de oldu” ifadelerini kullandı. 

Taksi esnafı Asılbay, mesleği gereği ilçe halkıyla bir hayli iç içe yaşıyor. Müşterilerinde de Kemalpaşa’nın ilçe olması dolayısıyla büyük bir heyecan olduğunu dile getiren Asılbay, “İlçe olmayla beraber şimdi epey bir değişiklik olmasını bekliyoruz. Kemalpaşa’nın nüfusu artacak. Zaten Sarp Sınır Kapısı burada, komşumuz Gürcistan, şimdi kaymakamlık binamız yapılacak, özel idare gelecek, hastane yapılacak, postane yapılacak, şimdi ilçe tarım müdürlüğü geldi, bir şeyler olmaya başladı, ufak ufak kalkınacağız artık” dedi.

"Nüfus artar, işler artar"
Çiçeği burnunda ilçede esnaflık yapan Muhammet Bozan isimli vatandaş, ilçe olmayla beraber nüfusta artış olmasını beklediklerini ve bu artışın iş potansiyeline olumlu yönde yansıyacağını dile getirerek, “Daha yepyeni bir Kemalpaşa geliyor önümüze, herkes için hayırlı olsun. Kemalpaşa’nın ilçe olmasından dolayı bundan sonra iş potansiyeli biraz daha artar. Çünkü acayip bir kriz var, küçük esnafın durumu pek iyi değil. Şimdi kurumlar yavaş yavaş artmaya başladı, kurumlar arttıkça nüfus da artar” şeklinde konuştu.

"Gerekli olan kurumlar yoktu, şimdi her şey buraya gelecek"
Kemalpaşa’da yaşayan Necmi Topal isimli bir vatandaş ise Kemalpaşa ilçe olamadan birçok kuruma ulaşabilmek için farklı bir ilçeye gitmek zorunda kaldıklarını belirterek, “Kemalpaşa’nın ilçe olmasının bu yörenin insanlarına çok yararları var. Gerekli olan bankalar yoktu, belde iken sadece 2 tane bankamız vardı, şimdi her şey buraya gelecek. İşlerimizi halletmek için her gün Hopa’ya gitmek zorunda kalıyorduk, şimdi ilçe olduk, maliyesi gelecek, kaymakamı gelecek o yüzden çok memnunuz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız