1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Çocuklar şiir okudu salon gözyaşı döktü
Çocuklar şiir okudu salon gözyaşı döktü

Çocuklar şiir okudu salon gözyaşı döktü

Kültür Köprüsü Projesi kapsamında yapılan şiir ve türkü yarışmasında Karadeniz Bölgesi Ön Elemelerinde şiir dalında 1'inciliği Artvin aldı.

A+A-

Samsun’da “Kültür Köprüsü Projesi” kapsamında yapılan şiir ve türkü yarışmasında Karadeniz Bölgesi Ön Elemeleri’nde şiir dalında Artvin’den ‘Sokak Çocuğu’ şiiri ile 15 yaşındaki Tuğçe Uçar, türkü dalında da Çorum’dan ‘Gezsem de Dünyanın Dört Bucağını’ türküsü ile 18 yaşındaki Gamze Salar birinci oldu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı kuruluşlarda korunma altında bulunan 13-18 yaş grubundaki çocuk ve gençlerin katkı ve katılımlarıyla kardeşliğin ve dayanışmanın tesis edilmesi ve iller arası kültür köprüsü inşa edilerek ülke barışına hizmet etmeyi amaçlayan “Kültür Köprüsü Projesi”nin bölge elemeleri Samsun’da yapıldı.
Samsun Kız Teknik Öğretim Olgunlaştırma Enstitüsü’nde yapılan bölge finaline Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, huzurevi sakinleri ve kimsesiz çocuklar katıldı.

Yarışmanın birinci aşaması olan bölge elemeleri 7 ilde yapıldı. Samsun’da yapılan elemelere, Samsun, Zonguldak, Amasya, Kastamonu, Ordu, Rize, Artvin ve Çorum illerinden 13 koruma altında olan çocuk yarıştı.

Yarışma öncesi açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, “Esas amacımız birlikte olmak, beraber olmak, kültürler arasının burada kaynaşmasıdır. Hepiniz birincisiniz ve hepiniz kazanansınız. Türk kültürü ahlaki ve ailevi değerlere dayanıyor. Maalesef son zamanlarda aile kültürümüzün yozlaşmaya uğradığını, boşanmaların arttığını ve evliliklerin azaldığını görüyoruz. Bütün ailedeki aile bütünlüğünün bozulması, şehirleşme, nesiller arasındaki kopukluğun meydana gelmesi bu aile kültürünün bozulması diğer tüm kültürümüze de yansımız oluyor. Şiir ve türkü kültürü de kültür ağacından bir meyve olarak görüyoruz. Bu meyvenin sağlam olabilmesi için şiir ve türkü kültürünün de geleneksel yapımız ile devam edebilmesi için aile kültürünün de aynı şekilde bozulmadan geleneksel yapısıyla devam etmesi gerekiyor” dedi.

Jüri üyeliklerini Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğretim üyelerinin yaptığı yarışmada şiir dalında ‘Sokak Çocuğu’ şiir ile Artvin’den 15 yaşındaki Tuğçe Uçar birinci, ‘Kahramanım’ şiiri ile Çorum’dan 17 yaşındaki Hatice Türkoğlu ikinci, ‘Resulullah’a Selam’ şiiri ile de Amasya’dan 16 yaşındaki Sabiha Al üçüncü oldu. Türkü dalında da ‘Gezsem de Dünyanın Dört Bucağını’ türküsü ile Çorum’dan 18 yaşındaki Gamze Salar birinci, ‘Ah Bir Ataş Ver’ türküsü ile Samsun’dan 16 yaşındaki Aysel Turan ikinci ve ‘Beyaz Giyme Söz Olur’ türküsü ile de Zonguldak’tan 17 yaşındaki Aslı Günbelli üçüncü oldu.

Dereceye girenler 21 Haziran 2014 tarihinde Tokat’ta yapılacak olan finallerde yarışmaya hak kazandılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız