1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çoruh EDAŞ 2018 yılında master plan ve proje ile yatırımlarına yön verecek
Çoruh EDAŞ 2018 yılında master plan ve proje ile yatırımlarına yön verecek

Çoruh EDAŞ 2018 yılında master plan ve proje ile yatırımlarına yön verecek

Çoruh EDAŞ’ın yatırım çalışmaları hakkında bilgi veren Çoruh EDAŞ Şirket Müdürü Mehmet Aydın, 2017 yılında hedeflenen başarıyı sağladıklarını, 2018 yılında da hız kesmeden yatırımlarına devam edeceklerini belirtti.

A+A-

2018 yılında, elektrik dağıtım şebekesinde; talep artışının karşılanması ve tedarik sürekliliği, teknik ve ticari kalite parametrelerinin geliştirilmesi, müşterilere sunulan ve sunulacak hizmet kalitesinin artırılması ile ekonomik ömrünü doldurmuş şebekenin yenilenmesi amacıyla talep tahmini ve bölgesel gelişim parametrelerinden yararlanarak 5 ve 10 yıllık yatırım master planının güncelleştirileceğini ifade eden Müdür Aydın, “Elektriği prizden alırız. Priz bizim için her an emrimize amade olan güç kaynağıdır. Ancak geri planda onun bu hizmeti sunabilmesini sağlayan dev bir şebeke ve karmaşık süreçler var. Elektrik şebekesi insan aklının ortaya koyduğu en karmaşık sistemlerden biridir. Belki de en karmaşığıdır. Trabzon, Rize, Giresun, Artvin ve Gümüşhane illerinde elektrik dağıtım hizmeti veren Çoruh EDAŞ şebekesinde, dağıtım hatlarının uzunluğu 55 bin kilometreden fazla;  dünya çevresini Ekvatordan fazlasıyla saracak kadar.” diye konuştu.

coruh-edas-sirket-muduru-mehmet-aydin2.jpg

Böylesine büyük bir sistemde tüketicilerine kesintisiz kaliteli ve sürekli enerji sunabilmek için yatırımlarına aralıksız devam ettiklerini belirten Çoruh EDAŞ Şirket Müdürü Mehmet Aydın: “2017 yılı içerisinde, toplam 155 Milyon TL’lik yatırım yaparak, 1.750 kilometre havai hat, 390 kilometre yeraltı, 67 kilometre aydınlatma şebekesi hattıyla, 87 kilometre enerji nakil hattını tamamlayarak toplam 62,39 MVA’lık 250 adet dağıtım trafosu devreye aldık. Master plandan elde edilen verilerle; bölgesel gelişim dinamiklerine ve yeni TEİAŞ trafo merkezi yatırım planlarına dayalı olarak; alternatif besleme kaynaklarının oluşturulması, sokak aydınlatma ihtiyaçlarının belirlenmesi, güncel imar uygulamaları ve talep gelişimi doğrultusunda yeni şebeke tesislerine yönelik master proje hazırlanarak yatırımlara yeni bir ivme kazandırılacak” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum