1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çözüm Kolejinde ‘Yüzme Yaz Okulu’ kayıtları başladı
Çözüm Kolejinde ‘Yüzme Yaz Okulu’ kayıtları başladı

Çözüm Kolejinde ‘Yüzme Yaz Okulu’ kayıtları başladı

Özel Hamidiye Çözüm Koleji Müdürü Bahri Kâhya, okul bünyesinde ‘Yüzme Yaz Okulu’ hizmeti başlattıklarını söyledi.

A+A-

Hamidiye Çözüm Koleji spor kompleksi içerisinde yer alan yüzme havuzunda, sağlıklı bir yaşam için tüm öğrencilere yüzme öğretmeyi amaçladıklarını ifade eden Kahya, “Amacımız yüzme bilmeyen çocuk kalmasın. Çözüm Koleji ve Ardeşen Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünce bir protokol imzaladık. Velilerimiz yüzme yaz okulumuza 2004 + doğumlu yavrularımız için başvuruda bulunabilir. Başvurular için Çözüm Koleji danışma masası ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne müracaatta bulunabilirler.” dedi.

cozum2-001.jpg

Havuzun teknik özellikleri hakkında da bilgi veren Kâhya, “Toplam alanı 143 metrekare olan yüzme havuzumuz, okulumuz ve diğer okul öğrencileri tarafından kullanılmaktadır. 14,5 metreküp su kapasitesine sahip, 10 metre eninde, 12 metre boyunda ve 1.20 CM derinliğinde olan 3 kulvarlı yüzme havuzumuz, klor sistemi ile dezenfekte edilmektedir. Havuz kullanım gün ve saatleri ise erkek öğrencilerimize Salı ve Perşembe saat 09.00 – 15.00 arası yine kız öğrencilerimiz için de Pazartesi ve Cumartesi 09.00 – 15,00 saatleri arasındadır." diye konuştu.

cozum1-002.jpg

Öğrencilerin havuzu kullanması için bone, slip veya tayt, mayo, terlik, havlu veya bornoz, isteğe bağlı gözlük bulundurmaları gerektiğini de kaydeden Kâhya, yüzme kurslarının amacı hakkında da şu açıklamalarda bulundu: “Çocuğun suda rahat olmasını sağlamak, su korkusunu emniyetli bir şekilde yenmek, suda yardımsız ilerlemesini sağlamak, temel yüzme becerilerini kazandırmak, iyi bir yüzme tekniği öğretmek, motor gelişimine yardımcı olmak, kalp dolaşım sistemini olumlu yönde geliştirmek, iyi bir ruhsal ve sosyal gelişim sağlamak”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum