1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Cumhurbaşkanının uzaklardan gördüğünü Rizeli göremiyor mu?
Cumhurbaşkanının uzaklardan gördüğünü Rizeli göremiyor mu?

Cumhurbaşkanının uzaklardan gördüğünü Rizeli göremiyor mu?

Rize Turizm Derneği Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müdahalesiyle yapılan Kıble Dağı camiinin turist çektiğini

A+A-

Zaimoğlu’ndan Rizeli bürokratlara turizm çağrısı

Marka Rize Kültür Sanat ve Turizm Derneği kurucu başkanı Hüsnü Kemal Zaimoğlu, yayınladığı mesajda, “Rize 550 köy ve mahallesiyle her bir tarafı turizm destinasyonu olabilecek nadide ve mükemmel bir turizm şehri olmayı hak etmektedir. Bizler de Rize’nin turizmcileri olarak bunu tam anlamıyla başarabilmek için her zamankinden daha çok çalışmaya mecburuz.” dedi.

husnu-kemal-zaimoglu.jpg

Zaimoğlu’ndan Rize için önemli rica

Kemal Zaimoğlu, “Bütün turizmcilerden, Rize’mizin bürokratlarından ve Rize'ye gönül verenlerden ricam şudur.  Uzaklardan bizleri düşünen bir Cumhurbaşkanımız var. Nasıl düşünüyor onu da söyleyeyim. Kıble Dağı’nı düşünüp, harabeye dönmüş bir camiyi muhteşem hale dönüştürüyor ve o dönüşüm sayesinde bir yıl içinde yüzbinlerce ziyaretçi caminin olduğu bölgeye akın ediyor. Cumhurbaşkanımızın bile Rize’nin turizmini düşündüğü bu zamanda, Rize için durup bekleme zamanı bitmiştir. Bundan sonra, Rize’de görev yapan bürokrat, mülki amirler ve bölgenin idari amirleri olmak üzere “Rize için ne yapabiliriz?” sorusunu sorup, vereceğimiz cevaplara göre bu güzel memleketimizi bütün dünyaya tanıtmalıyız. Rize’mizin farklı köşelerinde gizli kalan destinasyonları dünya turizmine kazandırmak zorundayız.” dedi.

Turistlerin Rize’de harcama yapmalarını sağlamalıyız

Zaimoğlu, yeni bir şeyler yapmak demenin ortaya sıfırdan bir şeyler koymak değil, var olanları görmek olduğunun altını çizerek, “Bu bir tarafı deniz, bir tarafı dağ ve her yanında sanki cennetten akan şelalelerle dolu bu şehrin kurtuluşu sadece turizmdir. Rize’mize gelen turistlerin sadece bir bardak çay içerken “Ne güzel bir şehir” demeleri şehrimize bir şey kazandırmaz. Gelen turistlerin harcama yapmadan gitmeleri demek, turizm konusunda başarısız olduğumuzun göstergesidir. Bu başarısızlıkları artık geride bırakmak ümidiyle bütün turizmcilerin Dünya Turizm Günü’nü kutlarım. Bir dahaki sezonda Rize’miz için çok daha güzel bir yıl geçirmemizi temenni ediyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum