1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. D. Karadeniz 2. Organik Tarım Kongresi Pazar’da başladı
D. Karadeniz 2. Organik Tarım Kongresi Pazar’da başladı

D. Karadeniz 2. Organik Tarım Kongresi Pazar’da başladı

Doğu Karedeniz 2’nci Organik Tarım Kongresi, Rize’nin Pazar ilçesinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde 200’e yakın akademisyenin katılımıyla başladı.

A+A-

Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak’ın da iştirak ettiği kongreye Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Belediye Başkanı Ahmet Basa, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman, Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Fatih Seyis, Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Rize İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şafak Bulut, Organik Tarım Daire Başkanı Vildan Karaarslan, Pazar Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce, Pazar İlçesi Eğitim, Üniversite Birimleri, Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Sadık Hür, kamu kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden 200’e yakın akademisyen ve muhtarlar katıldı.

kongre03.jpg

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Fatih Seyis, Doğu Karadeniz 2'inci Organik Tarım Kongresi’ne tüm paydaşları ve organik tarım gönüllülerini Rize’de ağırlamaktan onur duyduklarını söyleyerek, “Tarımsal alanların, çevre kirliliğinden en çok etkilenen alanlar olduğu dikkate alındığında, sanayileşmenin az olduğu ender bölgelerimizden biri olan Doğu Karadeniz Bölgesi’nin organik tarım açısından değerlendirilebilecek ve kaliteli ürün alınabilecek önemli bir potansiyele sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu anlayışla, 2015 yılında ikincisi düzenlenecek olan Organik Tarım Kongresinin bozulmamış dokusuyla, yeşili ve mavisiyle ve doğal güzellikleriyle özdeşleşen Rize İlimizde olmasının anlamlı olacağını düşünerek fakültemizin ilk kongresini planladık” dedi.

kongre02.jpg

Kongre tema konuşmalarında, Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı iyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanı Vildan Karaarslan, Kaymakam Selçuk Aslan, Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, 'Doğu Karadeniz Bölgesi'nde organik tarım' hakkında bilgiler aktardı.

kongre01.jpg

Daha sonra uzman akademisyenler tarafından yapılacak çağrılı bildiriler ile organik tarımın her yönü tartışılacağı konuşmalara geçildi. 4 gün devam edecek kongrenin sonuç bildirgeleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na gönderilecek.

kongre04.jpg

galeri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
18 Yorum