1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. D. Karadeniz'de kar ve tipi etkili oluyor
D. Karadeniz'de kar ve tipi etkili oluyor

D. Karadeniz'de kar ve tipi etkili oluyor

D. Karadeniz'in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım aksıyor.

A+A-

Artvin’in 690 rakımlı Cankurtaran Geçidi’nde bugün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı sürücülere zor anlar yaşatıyor. 

cankurtaran1.jpg

Karadeniz sahili ile Doğu illerini bağlayan Hopa-Cankurtaran Geçidi’nde soğuk ve tipi etkili olurken, sürücüler yağan kar yağışına hazırlıksız yakalandı. Kar yağışının önümüzdeki 3 gün boyunca etkili olacağı belirtilirken, kar lastiklerini güzel havalara aldanıp söktüren sürücülere araçlarında zincir bulundurmaları tavsiyesinde bulunuldu. 

cankurtaran2.jpg

Ardahan'da ise akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle hayatı olumsuz etkiledi. Ilgar Geçidi Sahara Geçidi'nde ise ulaşım durma noktasına geldi. 

kar1-007.jpg

Ardahan'ın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım aksıyor. Ardahan'ı Artvin'e bağlayan Sahara Geçidi'nde etkili olan tipi nedeniyle görüş mesafesinin azalması sürücüleri zor durumda bıraktı. Tipi nedeniyle birçok araç geri dönmek zorunda kaldı. Posof-Ardahan karayolu üzerinde bulunan Ilgar Geçidi'nde de ulaşım durma noktasına geldi.

Kar ve tipi nedeniyle Artvin'e gidemedikleri için Ardahan'a dönen araç sürücüleri, "Şu anda Ardahan-Artvin kara yolunun Sahara mevkiindeyiz. Şiddetli tipi ile karşı karşıyayız. Artvin'e gitmeye çalıştık ancak etkili olan tipi nedeniyle görüş mesafesi sıfıra düştüğü için gidemiyoruz. Sahara geçidinde göz gözü görmüyor ve dağ kapalı. Birçok araç yol kenarlarında mahsur kalmış durumda. Bu nedenle geri dönmek zorunda kaldık. Karayolları ekipleri ise çalışmalarını aralıksız sürdürüyor" dedi.
Tipinin şiddetini artırdığı Sahara Geçidi'nde karayolları ekipleri ise karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum