1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. DEMİRCAN TATİL İÇİN RİZE'Yİ TERCİH ETTİ
DEMİRCAN TATİL İÇİN RİZE'Yİ TERCİH ETTİ

DEMİRCAN TATİL İÇİN RİZE'Yİ TERCİH ETTİ

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, tatil için memleketi Rize’nin Sütlüce köyünü tercih etti.

A+A-

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, bir süre önce memleketi Rize’nin Sütlüce köyünde yapımına başladığı konutunu tamamladı.

Demircan köy evinin tamamlanması ile tatilini de Rize mimarisine bağlı kalınarak yapılan evinde geçirdi.

demircan1.jpg

Babası Ali Rıza Demircan ve ailesiyle birlikte memleketinde tatil yapan Demircan, Rize’nin sahip olduğu eşsiz doğasını koruması gerektiğini belirterek, “Doğu Karadeniz Bölgesi özellikle deniz turizmini tercih etmeyen turistler için bir çekim merkezi haline geldi. Özellikle Arap ülkelerinde yoğun bir şekilde bölgeye turist geldiğini görüyoruz. Bunda son 12 yılda yapılan yatırımların etkisi büyük. Köylere kadar çok temiz yollar yapılmış. Benimde burada ev yapmamda bunun etkisi oldu. Rize dışında yaşayan tüm hemşehrilerimizin bir memleket özlemi var. Olanaklar mümkünse hemen memleketlerine kavuşmayı arzu ediyorlar. İnsanımız memleketini seviyor" dedi.

demircan2.jpg

KORUMA-KULLANMA DENGESİ ÇOK ÖNEMLİ
Demircan, Rize’nin sahip olduğu doğal güzelliklerin korunmasının gerekliliğine değinerek, “Koruma-kullanma dengesi çok önemli. Bir şeyi koruyacağım diye hiç dokunmazsanız bu sefer ulaşım olmaz. Yatırım gelmez. Kullanacağım derken çok tahrip ederseniz bu kez sahip olduğunuz değerleri kaybedersiniz. Biri olsun biri olmasın, buda mümkün değil. Koruma kullanma dengesini iyi sağlamak lazım” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız